Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2010. 14:02h.

CiU i ERC voten contra la ILP de la independència

La Mesa del Parlament rebutja per unanimitat la iniciativa de López Tena i Uriel Bertran

CiU i ERC voten contra la ILP de la independència

Mas, al Parlament, en una imatge d'arxiu

La Mesa del Parlament català ha acordat aquest matí impedir que es tramiti la Iniciativa Popular (IP) auspiciada pel diputat d'ERC Uriel Bertran i pel jurista i militant de CDC Alfons López Tena que pretenia convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

La Mesa de la cambra ha rebutjat, així mateix, la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) proposada en paral.lel per les mateixes persones que impulsaven la IP esmentada anteriorment, i que també tenia com a finalitat la convocatòria d'un referèndum sobre la independència, encara que per una via diferent.

El Consell de Garanties Estatutàries ha dictaminat que la iniciativa era contrària a la Constitució i l'Estatut. El passat 8 de juny, la Mesa del Parlament va donar llum verda, amb l'aval de CiU, ERC i ICV-EUiA, a la tramitació d'aquesta iniciativa popular.

No obstant això, després del dictamen demanat per PSC i PPC al Consell de Garanties Estatutàries, CiU i ICV-EUiA han constatat que el contingut de la proposta sobrepassava la Constitució i l'Estatut i s'han pronunciat avui en contra que seguís el seu curs.

Publicitat
Publicitat

93 Comentaris

Publicitat
#93 Pep, Alt Empordà, 15/07/2010 - 00:16

Si ministre, el que entabana els seus votants és CiU que van d.una cosa que no son només per fotre a ERC..i si segons tu ERC entabana els seus votants que fan Rcat i Laporta que diuen que declararán la independencia unilateral? ERC van pel camí que cal

#92 JoanMarti, Terrassa, 14/07/2010 - 23:38

Be Erc ho esteu fent be, endevant sense parar, us penso votar, a rcat no.

#91 Jordi, B, 14/07/2010 - 16:56

Ridicul espantos. Oligarquia putrefacte, aixo es el que son els politics catalans.

#90 LesCosesClares, Barcelona, 14/07/2010 - 16:24

1 ERC ha impulsat la llei de consultes i CiU NO. 2 la IP únicament recolzada per ERC entra dins del marc legal de Consultes. 3 la ILP a més d'anar x llarg (2anys) ve a dir que el TC té raó pq la Llei de Consultes no val! k CyU rectifiqui i endavant IP!

#89 Joan, Sant Boi, 14/07/2010 - 15:36

Per no donar espectacles com aquest, treballem per la INDEPENDÈNCIA de CATALUNYA i, sobre tot, en les properes eleccions votem a NOUS partits independentistes. VISCA CATALUNYA.