Publicitat
Política · 23 de Juny de 2009. 18:48h.

CiU i Govern es disputen la figura de Vicenç Ferrer

CiU proposa el Nobel per a la fundació després que ho demanés Montilla

CiU i Govern es disputen la figura de Vicenç Ferrer

Moment de l'enterrament de Vicenç Ferrer

Un dia després que MOntilla es pronunciés a favor de impulsar la candidatura de la Fundació Vicenç Ferrer al premi Nobe de la Pau, CiU ha registrat una moció per impulsar la mateixa causa.

El Grup Parlamentari de CiU al Senat ha registrat una moció per a impulsar la candidatura de la Fundació Vicenç Ferrer al premi Nobel de la Pau com “homenatge pòstum a una figura indiscutible del segle XX en la tasca extraordinària de pal·liar les penúries dels més necessitats” des de la seva missió de Bombai.

La portaveu adjunta de CIU en el Senat i regidora per Calella, Montserrat Candini, ha subratllat que la iniciativa recull l'acord del 19 de juny del Ple de l'Ajuntament de Calella. Vicenç Ferrer, que ingressa als 24 anys en la Companyia de Jesús, va passar tota la seva infantesa i joventut a Calella (Maresme) on encara avui resideix la seva família.

Per la seva part, José Montilla, president de la Generalitat, va dir dilluns passat, en una entrevista a El món a Rac-1, que "el Govern farà campanya perquè la Fundació Vicenç Ferrer sigui Premi Nobel de la Pau. Estaria molt bé que fos així."

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Miqui, LF, 25/06/2009 - 13:13

Deixeu que l'home descansi en pau, si us plau....

#5 Juan, Barna, 24/06/2009 - 20:08

Que contumacia con estos nacionalistas en cambiarlo todo a su propia conveniencia. Le pueden llamar Vicenç, o como quieran, pero él se llamaba y se hacía llamar Vicente. Además, la institución citada es la Fundación VICENTE Ferrer, !Ya está bien¡.

#4 Manel, Tarragona, 24/06/2009 - 10:57

Tenia entès que els poders executius i legislatius eren diferents. Crec que com més institucions ho facin millor.

#3 Narcís, IGUALADA, 24/06/2009 - 10:04

Que curts i aprofitats son tots aquest polítics catalans, Vicenç Ferrer mai va voler aquest premi. Ciu i Tripartit deixeu en pau a les persones dignes, no volgueu fer veure que l'admiraveu, aquesta mentida no ens l'empassarem.

#2 Oriol, BCN, 23/06/2009 - 19:26

Exacte, VOLTORS!!!