Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2009. 10:50h.

CiU i PSC pugnen per la immigració

Àngel Colom i Josep Maria Sala 'competeixen' per atreure els nouvinguts

CiU i PSC pugnen per la immigració

Josep Maria Sala i Àngel Colom, en la recent festa del Perú

L'àmbit de la immigració a Catalunya ja no és un espai únic dels socialistes catalans. Ara, Convergència Democràtica està entrant també en els ambients relacionats amb la immigració. Tots dos partits es disputen la influència política en aquest escenari, que té cada vegada més importància.

El principal protagonista de la penetració del PSC a l'espai de la immigració va ser Josep Maria Sala, un home que va tenir un gran pes en el partit des de la secretaria d'organització i que va aconseguir que els socialistes aconseguissin una influència política considerable en la immigració que arribava a Catalunya.

Tanmateix, en els darrers temps la situació ha canviat. L'arribada de l'antic dirigent d'Esquerra Republicana Àngel Colom a Convergència ha suposat que el partit que lidera Artur Mas també estigui en aquests moments aconseguint posicions importants entre els sectors de la immigració.

La penetració de CDC en la immigració s'està realitzant mitjançant la plataforma de la Casa Gran del Catalanisme, que està permetent a Colom i al seu equip arribar a sectors que fins ara no eren molt accessibles per a les estructures del partit d'Artur Mas.

Un exemple de l'activitat que està desplegant en aquest àmbit Àngel de Colom és la recent posada en marxa d'Espai Llatí, un moviment que aglutina una desena d'entitats i federacions d'origen llatinoamericà i que està integrat en el si de la Casa Gran del Catalanisme.

Les posicions del PSC a la immigració són sòlides, gràcies al treball realitzat en aquest aspecte per Josep Maria Sala. Però Àngel Colom, des de la Casa Gran del Catalanisme està aconseguint una penetració igualment important. És un dels espais en què es desenvoluparà la pugna PSC-CDC en el futur.

Són entitats fundadores de l’Espai: Asociación de Ecuatorianos del Maresme, Casa de Mendoza, Casa de Rosario Central en Catalunya, Cooperación e Integración Latinoamericana, Comité Cívico Femenino Pro Santa Cruz en España, Colombia Viu a Catalunya, Espíritu de Santa Cruz de la Sierra, Feincat, Multicultural de la Selva, Multicultural del Maresme.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 josepxicot, barcelona, 30/07/2009 - 20:45

Què ho facin,perdran molts vots,aquests
aniran a PxC,aquest partit es l´únic que
diu vetllar pels interessos dels catalans.
Endavant PxC,a casa els votarem,els ca
talans primer!!

#23 Oriol, Sabadell, 30/07/2009 - 10:13

Sols ens queda el Partit per Catalunya (PxCat) que parla clar en el tema de la immigració. En Mateu Figuerola (president PxCat) te tota la raó. Us recomano visitar www.pxcat.com
Amb PSC (PSOE) i CDC ens pinta fotut.

#22 Tià, Paisos Catalans, 30/07/2009 - 01:11

Cada dia hi ha més acomiadaments a les empreses.Aquesta colla de polítics ens volen substituir per ma de obra barata i precaria.Si és aixi,aquesta ma de obra no sera tant toba com nosaltres i us passaran per la pedra.Si ens voleu exiliar,llavors riurem

#21 luis, barcelona, 30/07/2009 - 00:37

que se dejen de hosti.. y prometan que no robaran a las viudas con el IMPUESTO DE SUCESIONES como hacen en el resto de la españa civilizada. SI DEJAN DE ROBAR, ESTAFAR Y ENCIMA BURLARSE CON EL CUENTO DE MADRID, Ganaran de calle

#20 Otger, BCN, 29/07/2009 - 20:48

Donç que comencim amb el chinesos que cada vegada en veig mes ii s´ens menjaran. Aviat el mon será chines