Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2011. 18:01h.

CiU i PSC s'emboliquen en una 'guerra de la llengua'

Retrets mutus malgrat la sentència del TSJC sobre la immersió lingüística

CiU i PSC s'emboliquen en una 'guerra de la llengua'

Pere Macias, en una foto d'arxiu

CiU i PSC s'han embolicat en una guerra de la llengua, amb retrets mutus, a través del portaveu adjunt de la federació nacionalista al Congrés, Pere Macias, i la ministra de Defensa, Carme Chacón.

La dirigent del PSC ha dit que "m’agradaria veure el Govern de CiU demanant-li al PP, si volen acords amb ells, que retirin el recurs contra la Llei d’Educació de Catalunya i que reconeguin la gran conquesta que ha estat pel nostre país la immersió lingüística i el català com a llengua vehicular".

Macias ha contestat a la candidata del PSC, que "abans de plegar de ministre de Defensa hauria de retirar el reial decret llei que va imposar la tercera hora de castellà i que va ser recorregut per la Generalitat de Catalunya”.

"Aquesta seria una gran acció que podria fer per contribuir a la defensa del model lingüístic català. Cal recordar a Carme Chacon que el Govern del president Zapatero, del qual en forma part, el govern del PSOE, va prendre una mesura que ni tan sols el PP va arribar a fer”, ha afegit.

Chacón també havia instat CiU a "reflexionar" sobre els acords amb els populars a Catalunya davant l'"ofensiva contra el català". I Macias li ha retret que "és una paradoxa que en aquests moments Chacón s’atreveixi a emplaçar CiU a reflexionar sobre el que ella considera acords amb el PP. Potser ja no recorda que el seu partit, el PSOE, és el protagonista de l’acord més important que s’ha fet amb el PP i que afecta la Constitució espanyola i que, a més, ha exclòs la resta de forces parlamentaries del consens constitucional, entre elles CiU”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Carles, c.vilaferrer@gmail.com, 11/09/2011 - 10:24

Si, mentrestant discutim de inmersió no parlem de deficit fiscal, ni corredor mediterrani, ni corrupcions polítiques de les diferents administracions. Això es com tirar un os al gos així està distret i no mossega.

#4 DOLORS, ESPLUGUES, 09/09/2011 - 22:25

Hi ha tanta hipocresia.
La llengua vehicular de Jordi Pujol va ser l'alemany.
Si tens diners pagas un privat i dones l'opció els teus fills que sàpiguen idiomes.
La gent de Ciu no porta als seus fills a la pública .
Porten als nens al col.legis on la llengua vehicular és l'anglès o el francès.

#4.1 Pere, BCN, 10/09/2011 - 09:22

I també ho fans els de PSOE-PSC, ICVEUIA, ERC, PP.

#3 Bacus, Sort, 09/09/2011 - 19:59

C..........! la única cosa que hem de fer es barallar-nos !, no veieu que es el què volen ?. Cadascú te el seu pensament, només faltaria, però si els pocs catalans que som encara perdem el temps amb picabaralles absurdes (enganxines, banderetes, etc.) s'ens menjaran vius. Ja tindrem temps...

#1 kimet, bcn, 09/09/2011 - 18:53

Al PSC li ve la vena catalana quan venen eleccions, dintre de dos mesos tornarà a no recolçar al català a europa, a que siguem solidaris a costa dels catalans i a trair catalunya. Als sociates cada 4 anys els pasa lo mateix.