Publicitat
Política · 17 de Gener de 2011. 17:20h.

CiU i PSC s'oposen a revelar el patrimoni dels diputats

ICV vol que es conegui a l'entrada i a la sortida dels mandats

CiU i PSC s'oposen a revelar el patrimoni dels diputats

Joan Herrera, amb Ricard Gomà, durant la roda de premsa

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha explicat que el grup parlamentari d'ICV-EUiA inclourà en la ponència conjunta per la Llei de transparència de l'Administració pública per tal que el patrimoni dels diputats i de les diputades es conegui a l'entrada i a la sortida dels mandats corresponents.

Herrera ha fet aquest anunci després que CiU i PSC hagin dit que "ara no toca" a la proposta de reforma del Reglament del Parlament que els ecosocialistes van fer arribar a la resta de grups. Només ERC i Ciutadans i Solidaritat Catalana per la Independència -amb matisos- s'han mostrat predisposats a canviar aquesta norma de la cambra catalana.
 
"Esperem que aquesta no sigui l'excusa per no fer públic el patrimoni ni anar més enllà en els elements de transparència i contra la corrupció i posposar qualsevol avenç en aquesta qüestió", ha assegurat alhora que ha criticat la decisió del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no presentar la llei per la transparència que havia anunciat a l'inici de la legislatura.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 18/01/2011 - 16:51

En cuestiones de comisiones y rapiña de los políticos la sociovergencia no es nada nuevo.
Ciudadanos no cejará hasta que se consiga transparencia, moderación y honestidad en nuestra clase política, tarea nada fácil con los tipos dominantes en nuestro oasis.

#4 CONXA, IGUALADA, 18/01/2011 - 11:12

Pastanagueta Herrera, vols saber de quin color porto les calces? dons mira avui no en porto. QUE MES?

#3 ho juro per snoopy, Sarrià getto de "xavoles", 18/01/2011 - 09:50

Els fatxatotxos s'omplen la boca de demanar rigor, honestedat, de no enriquir-se, de no afavorir els amiguets però ai amic quan els hi toca demostrar-ho no només amb paraules... Es caguen les calces... La transparència real pels altres diuen, q nosaltres tenim molt que amagar... Hipocresía.

#2 jordi, Mataró, 17/01/2011 - 18:48

Es absurd que ensenyin el patrimoni quan tots sabem que el diner el generen amb les empreses d'on en són socis tots els polítics.Que demanin les llistes de tots els polítics amb els seus percentatges a empreses privades,llavors si que veurem la realitat.Aquests verds son patètics.

#1 Ramon, Barcelona, 17/01/2011 - 17:39

Patrimoni és una paraula masclista que sembla mentida que els ecopastanagues la facin servir. Si de cas, haurien de dir sempre "patrimoni i matrimoni".