Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2011. 14:54h.

CiU i PSOE coincideixen en la llei electoral

Duran i Rubalcaba volen una reforma a l'alemanya

CiU i PSOE coincideixen en la llei electoral

Duran i Rubalcaba, en una foto d'arxiu

El president d'Unió i futur candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, i el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, coincideixen en que s'ha de reformar l'actual llei electoral i tots dos creuen que el model a implantar es l'alemany.

En aquest sentit, el líder d'Unió, durant el consell nacional d'UDC del passat 18 de juny, va subratllar que "cal una nova llei electoral. És urgent, i seguint el model alemany". Aquest és un model mixt compost per dos vots, un als partits i un altre als candidats directes de les circumscripcions. "Crec que això també ha de ser un instrument que ajudi a recuperar la confiança. És fonamental", va subratllar Duran i Lleida.

Per la seva banda, el candidat socialista va apuntar que "cal escoltar el que ens estan dient al carrer i fora del carrer". I, en relació amb la Llei Electoral, va recordar que els ciutadans demanen més "proporcionalitat i més proximitat".

Durant el seu primer discurs després de ser ratificat com a candidat el cap de setmana passat, va afirmar que "ha arribat el moment de plantejar una discussió sobre el sistema electoral". Rubalcaba va explicar que, en aquest àmbit, el seu model és l'alemany, "de circumscripcions petites, que afavoreixen la relació entre el representant i el representat i una resta nacional que afavoreix la proporcionalitat".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 pers, tortosa, 13/07/2011 - 10:37

mientras llequen a un acuerdo en listas desbloqueadas y distritos electorales de un solo candidato,ya vale.Pero que no mareen más la perdiz

#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 12/07/2011 - 17:45

Ya se vé que estos dos linces van camino de no tener un pelo de tontos.
Cualquier acuerdo sobre nuevas leyes electorales que puedan salir de consensos entre estos dos y el PP estará muy lejos de satisfacer las ansias de igualdad y equidad que tenemos los ciudadanos españoles

#4 Dimitry, Barcelona, 12/07/2011 - 14:00

No sois Españoles sois Hp

#3 Bacus, Sort, 11/07/2011 - 20:04

Duran es per Catalunya mes problema que res, es un hàbil negociador dels SEUS interessos.

#1 emprenyatdeltot, Barceloan, 11/07/2011 - 16:11

Duran, realment has caigut molt baix...fent costa a l' espanyolista Rubalcaba, Ni en Samaranch hagues obrat aixi...
Independencia ja!