Publicitat
Política · 17 d'Octubre de 2009. 18:17h.

CiU insta ERC a no reeditar un tercer tripartit

Puig reclama a Puigcercós "donar suport a la força més votada"

CiU insta ERC a no reeditar un tercer tripartit

Imatge d'arxiu de Felip Puig amb Joan Puigcercós

“El dret a decidir és democràtic, d’una profunda radicalitat democràtica. El dret a decidir pot colisionar frontalment amb la reedició d’un tercer tripartit de forces que no guanyin les eleccions i que privin del dret a decidir a la majoria del poble de Catalunya”. Així ha reaccionat el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, a la proclamació de Joan Puigcercós com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Puig ha dit que el líder dels republicans és “l’arquitecte del primer i del segon tripartit”, i ha afegit que “desitjo que pugui rectificar el seu paper d’arquitecte i passi a ser col·laborador i facilitador d’un govern liderat per la força més votada”. Aquesta, segons Puig, seria l’única manera que “Catalunya  tingui un lideratge catalanista”.

Segons el número dos de Convergència, el dret a decidir “forma part del discurs d’Artur Mas i de Convergència des de fa més de tres anys”. Amb l’objectiu que Puigcercós s’ha marcat, “començo a observar algunes coincidències i en aquest sentit, desitjo que aquesta nova etapa d’ Esquerra,  signifiqui una rectificació”. Per ell, “el viratge” que Puigcercós ha anunciat “només serà creïble i es podrà autentificar si accepta que donarà suport a la força política més votada”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 pepillo, barcelona., 18/10/2009 - 12:41

Hug, que vagis a classes de català.

#8 pep, manresa, 18/10/2009 - 09:40

Hug, no siguis demagog, el Ministeri de Cultura. la Diputació de Barcelona i el Departament de Justícia, o sigui tú i jo financem els sociates de la fundació Campalans, en canvi estàs parlant de donacions particulars d'entitats privades

#7 Alexia, Manlleu, 18/10/2009 - 08:41

En Puig té el dret que li otorguem els votants. CiU és la primera força politica de Catalunya i si el PSOE ocupa totes les institucions, és gràcies a ERC, la que ara ens vol tornar a enredar per veure si pot donar continuitat al tripartit PSOEmontillista

#6 Andreu, Barcelona, 18/10/2009 - 08:01

Sr. Puig, primer solucioneu el vostre matrimoni. A la vostre parella de ball, Unió, no crec que estigui per la labor. Si CiU és la casa gran del catalanisme, ERC és la casa gran del Independentisme.

#5 celíac, barcelona, 17/10/2009 - 23:13

D'acord amb Hug