Publicitat
Política · 21 de Juny de 2012. 22:26h.

CiU justifica la cinquantena de viatges de Ribó

El diputat Ferran Falcó afirma que entra dintre de la "normalitat institucional"

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha sortit indemne de la compareixença al Parlament per explicar la cinquantena de viatges oficials arreu del món. La majoria de grups parlamentaris han dedicat més temps a criticar El Mundo -que va destapar la notícia- o el PP -que n'ha demanat la dimissió- que de demanar explicacions al Síndic.

El portaveu de CiU, Ferran Falcó, ha justificat els viatges per "normalitat institucional" i ha considerat que la compareixença era "innecessària", fins i tot "un error" perquè amb la roda de premsa que va convocar "n'hi havia més que suficient". Abans de la compareixença, Ribó ha conversat tant amb el president del grup d'ICV, Joan Herrera, com amb el de CiU, Oriol Pujol, com mostra la foto.

L'actitud de CiU -que s'ha afegit a la del PSC, ICV i ERC- ha encoratjat al Síndic que, en la seva última intervenció, ha criticat que el PP demanés la seva dimissió la qual cosa ha generat en un intercanvi de retrets amb el portaveu del PP, Enric Millo.

Millo ha replicat que "vostè ve aquí a rendir comptes, a ser controlat pels diputats del Parlament, a donar explicacions, no a parlar de nosaltres, no s’equivoqui” i ha insistit que “no qüestionem la institució sinó l’ús que en fa el Síndic. El problema és quan algú confon la institució amb ell mateix".

El diputat del PP havia manifestat en la seva primera intervenció que “el mínim que hauria d’haver fet avui és posar-se a la pell dels catalans que estan patint necessitat i reconèixer l’error”. “Vostè no només s’ha equivocat profundament sinó que ha generat una gran decepció ètica i moral”, ha afegit.  “Els ciutadans no ho entenen i la resta de partits polítics, com sempre, tiren cortines de fum perquè només els interessa tapar el que passa a Catalunya i carregar contra allò de fora”.

La diputada d'ERC, Violant Mascaró, ha demanat per la seva banda "l’equilibri entre l’oferta d’activitat internacional i les possibilitats que tenen els fons públics en moments de crisi econòmica per fer-se càrrec del cost que representa aquesta agenda internacional i de qüestionament de tot tipus".

"Confiem -ha insistit- en la capacitat que té el síndic de trobar l’equilibri entre l’oferta d’activitat internacional, les possibilitats que tenen els fons públics i el benefici que aquesta activitat reporta a la resolució dels greuges dels catalans’".

El diputat de CiU, Ferran Falcó, abans de la seva intervenció

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pijoaparte, El Carmel, 23/06/2012 - 20:47

Es lógico que CiU le defienda. Ribó les sirve muy bien.

#7 Manolo, Barcelona, 22/06/2012 - 19:06

HOY POR MI, MAÑANA POR TÍ.
FRENTE A LA GENERALITAT, DE VERDAD CREIS QUE RIBO NOS DEFENDERÁ?
EL A LO SUYO. VIAJAR CON SU COMPAÑERA A COSTA DE TODOS, (ESO SÍ, CON EL MANDATO DEL PUEBLO)

PAIS DE ......

#6 don berrinche, vilafant, 22/06/2012 - 15:26

Qui paga la Viagra, per tants viatges

#5 Christian, Wien, 22/06/2012 - 14:19

I les videoconferències?I el canvi climàtic que els avions agreugen dia a dia? Aquest és l'ecosocialista? El que deia "quina barra" a tothom? El drama és que tota la resta són iguals.Catalunya és corrupte de mena i fins al moll de l'os, però sempre li quedarà Espanya pel "i tu més".Quina vergonya.

#4 Fran, Llinars, 22/06/2012 - 11:46

Corralet a un "pais" de pandereta. Tots es recoltzen i es tapen per seguir xuclant de la mamella. Es una vergonya. Catalunya ens roba.