Política · 21 de Març de 2012. 12:35h.

CiU mou els fils de l'Associació de Municipis per la Independència

Set dels onze membres de la comissió executiva són alcaldes de la federació nacionalista

CiU mou els fils de l'Associació de Municipis per la Independència

Vila d'Abadal, durant la reunió amb De Gispert

Convergència i Unió impulsa l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ja que en la seva comissió executiva -formada per 11 membres- hi ha 7 alcaldes de CiU, 3 d'ERC i 1 de la CUP. En representació de la federació nacionalista hi ha l'alcalde de Vic i president, Josep Mª Vila d'Abadal; com a vicepresidents hi ha l'alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé; el de Tortosa, Ferran Bel; i el d'Olot, Josep M. Corominas.

El tresorer és l'alcalde de CiU del Port de la Selva, Josep Mª Cervera; i com a vocals també hi ha dos alcaldes convergents més que són el de Berga, Juli Gendrau; i el de Ripoll, Jordi Munell. La comissió la completen l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC) -com a quart vicepresident-;  l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manuel Ximenis (CUP) -com a secretari- i com a vocals els alcaldes d'Esquerra de Santpedor, Laura Vilagrà; i el de Solsona, David Rodríguez.

En una reunió amb la presidenta del Parlament, Vila d'Abadal ha demanat el suport de la Cambra a la insubmissió fiscal i davant del conflicte per la retirada de la bandera espanyola de la façana d'alguns ajuntaments. Així ho ha explicat en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, on ha acudit per presentar a la presidenta l'AMI, que es va crear el desembre del 2011 i que està formada de moment per 311 ajuntaments, 15 consells comarcals i una diputació.

Vila d'Abadal ha explicat que De Gispert, des de la "prudència" que requereix el seu càrrec, s'ha compromès a estudiar la petició dels municipis independentistes, que ha esgrimit que representen 2,3 milions de catalans.

L'alcalde ha demanat tant a la presidenta com a la Generalitat que es facin els canvis legals necessaris perquè els municipis catalans que així ho hagin votat al ple puguin deixar de pagar impostos a l'Estat per poder fer-ho a l'agència tributària catalana. També li ha demanat que tingui en compte el tema de les banderes als ajuntaments.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 22/03/2012 - 18:23

Cuando más necesitados estamos de unidad y solidaridad, para fortalecer la marca España, para fomentar las exportaciones y fortalecer nuestra economía, el nacionalismo se empeña en sembrar la cizaña de la desunión y el odio entre españoles. No les importa que estén hundiendo la economía catalana.

#6 pepito, barcelona, 22/03/2012 - 00:08

rapido..... 800.000 euros de subvención para estos patriotas..........

#5 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 21/03/2012 - 17:52

Es completament lògic que els promotors de la A de M x la I. siguin alcaldes de partits nacionalistes ja que son aquets els promotors d?aquesta Associació.Evidentment no ni trobarem cap del PPC ni PSC ja que que en Navarro i la Alicia se n?encarreguen prou d?adoctrinar-los i posar-los en solfa

#4 joan, manresa, 21/03/2012 - 17:10

El Casal,17 h.--Sí axó servex per avançar i millorar,endevant.,si servex per relantir l'avançament cap a un Estat Independent ,malament...,pro per sort axó ya u veurem amb el día día ,.I una reflexió,tant aquesta associació,com la ANDC,per conseguir objectius, haurán d'anar acompanyats del Govern

#2 jajajajajajajaaaaaa, Barceloan, 21/03/2012 - 13:36

era d´esperar perque no se´n vagi de mare...i utilitzar-la abans d´eleccions per fer soflemes sobiranistes.....mentres continuem pactant amb el PP a tot arreu

#2.1 Concepció, Martorell, 21/03/2012 - 21:41

Ja pots donar gràcies "pactin amb el PP", aixins et donen a tu peu a inundar aquesta web amb les teves repetides parides. Si haguessin pactat amb els teus, hauries de callar, amb els mateixos resultats, doncs PP-PSOE, la mateixa merda son, enemics de Cat, i amics en corrupció. Que ens depilem!

#2.2 angel, cardedeu, 22/03/2012 - 22:18

Concepciò, els de PSE i PP no tenen la culpa, sino la culpa es de CyU per pactar amb ells i sense demanar permìs als ciutadans catalans.