Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2009. 14:21h.

CiU no acatarà el pacte si governa

Artur Mas al·lega que "si el finançament no s'aplica del tot el 2011 serà il·legal"

CiU no acatarà el pacte si governa

Duran i Mas

El secretari general de Convergència, Artur Mas, ha anunciat davant del Consell Nacional de CDC, que s'ha celebrat al campus de la UAB que "advertim als que estiguin disposats a signar l'acord de finançament que ha acceptat el PSC que qualsevol pacte que no s'apliqui íntegrament abans del 31 de desembre de 2011 serà il·legal".

"Convergència i CiU no se sentirà lligada per cap compromís que no respecti l'Estatut, i quan governem volem tenir les mans lliures per fer complir el que ara el tripartit no ha volgut, no ha sabut o no ha pogut aconseguir", ha afegit.

El líder nacionalista ha explicat que "el PSC ja ha dit que sí, tothom ho sap", i ha afegit que "als d'Esquerra no els hi demanem res, per a no pressionar-los i que se no se sentin incòmodes; només els plantegem, ells que com nosaltres volen el concert econòmic per a Catalunya, que el calendari sigui el que marca l'Estatut, que és llei, i que si no aconseguim això difícilment podrem aconseguir el concert".

Artur Mas ha explicat que en els termes de l'acord que ha acceptat el PSC "no complirà l'Estatut ni en els terminis, ni en les xifres ni en el model", i ha recordat que "Catalunya va cometre el primer error acceptant que la fiquessin en el sac de totes les autonomies, quan l'Estatut permet i obliga a una negociació bilateral". "Amb una negociació estrictament bilateral no hauria estat fàcil, però hauríem tingut més possibilitats", ha afegit.

El secretari general dels nacionalistes ha ironitzat dient que "ara resulta que per tenir recursos de més ens cal recórrer a que tenim mossos d'Esquadra, presons i llengua pròpia". "És per no haver d'usar aquest argument, que és forçat, que es va fer l'Estatut: això és un incompliment flagrant del model", ha subratllat.

Mas s'ha mostrat crític amb el fet que "el propi tripartit està disposat a que s'incompleixi el termini d'aplicació de l'Estatut". "Ens hem passat mesos negociant amb l'únic argument que cal complir l'Estatut perquè és la llei, i ho ha dit el propi president José Montilla; i ara resulta que el propi govern de Catalunya es posa al davant de l'incompliment", ha denunciat.

"Que acabin la comèdia i la gesticulació el més aviat possible", ha demanat. "La millor contribució que pot fer Convergència i CiU, ara que el tripartit ha arribat fins aquí perquè la dependència del PSC no dona per a més, és prendre el compromís que quan governem farem complir l'Estatut, perquè és la manera de fer respectar el país i la seva dignitat nacional, i l'interès de la nostra gent", ha recalcat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 manuel, mataró, 13/07/2009 - 11:57

jajaja, me parto y me troncho con este titular, no se lo creen ni ellos!

#7 Olga, Badalona, 11/07/2009 - 18:14

Si el PSC fes valdre els seus 25 diputats a Madrid, tindríem un finçament respectuós amb l'Estatut, els seus principis i els terminis que s'hi fixen.

#6 joan, manresa, 11/07/2009 - 17:25

Al Casal tenim tecnics amb materia..,jejejej,estem assesorats molt be,jejej.El fill del Pepet es tecnic amb materia i el net del Xisco es del'olla grossa...Textualment dïuen,--En Mas te raó,agradará o no,pro no mantej--.Tenim tema per la semana,jejeje

#5 marc, barcelona, 11/07/2009 - 16:06

Per cert, si parlem de xifres, tu que deus tenir fonts d'informació tant i tant privilegiades (que et permeten afirmar que el que diu l'estatut són 1200), em podries dir siusplau quina és la xifra del dèficit fiscal del 2008? gràcies

#4 marc, barcelona, 11/07/2009 - 16:04

Josep: a més, trobo INACCEPTABLE que neguis que un partit polític democràtic i independent que no forma part del govern pugui estar en desacord amb el finançament. Tu vols imposar el teu criteri pels ous, com els feixistes.