Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2010. 12:14h.

"CiU no aposta per la independència la propera legislatura"

Felip Puig ha atribuit la renúncia de Castells al "fracàs" del projecte catalanista del PSC

"CiU no aposta per la independència la propera legislatura"

Felip Puig, amb una estelada

El secretari general adjunt de CDC i número tres de la llista de CiU, Felip Puig, ha atribuït la renúncia de Castells és conseqüència tant de la seva "decepció, que la té i profunda, amb Montilla", com del "fracàs" del projecte catalanista del PSC que, a parer seu, "s'adona que el PSOE finalment ha ensenyat la pitjor de les seves cares més hostil i insensible cap a Catalunya".

"Castells ha arribat al final d'un fracàs de gestió econòmica i d'un cicle de compromís catalanista que a través del partit socialista no ha tingut resultat i ha fracassat", ha asseverat Puig, que ha recomanat al conseller d'Economia que no "aboqui" la seva "frustració" en CiU. A Castells, a més, li ha retret el seu "ressentiment" i la seva incapacitat d'acceptar crítiques.

D'altra banda, el secretari general adjunt de CDC ha assegurat que CiU vol la "màxima sobirania de Catalunya", de manera que quan això esdevingui "voluntat compartida" i majoritària de la societat catalana, la federació "liderarà aquest procés". Ara bé, ha reconegut que la prioritat per CiU si governa és la recuperació econòmica del país, perquè sense una economia forta creu que no es pot aspirar a cap altre "anhel i desig".

"S'ha obert una nova etapa un cop tancat camí del mig", ha sentenciat Puig, que, a la vegada ha admès que "Convergència no aposta per la independència la propera legislatura", si bé "no renuncia a que Catalunya sigui un estat normal a Europa i el món a curt, mig i llarg termini". Ha criticat les "grans proclames" independentistes d'ERC abans d'eleccions, que, a parer seu, no tenen credibilitat perquè després de les eleccions "recalcularan la seva posició".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Eduard, Sant Feliu, 04/08/2010 - 00:36

A veure, senyors d'esquerra, és que sempre parla el que ha de callar. El que importa és Catalunya, deixeu de barallar-vos, collons. CIU tambe pot dir que vosaltres veu posar un sociata com a president de la Gene. Va, anem per feina TOTS junts. endavant !

#22 joan, manresa, 03/08/2010 - 18:24

El Casal obre la paradeta.--Sr.Puig la realitat sempre sa d'ambolicar amb dossis d'optimisme.Aquesta propera legislatura segur que no,pro podríem preparar una pre-independencia,enten..?I compte,no olvidin L'Estat Confederat.Sería un pas real a l'Inde

#21 Jaume, Sant Celoni, 03/08/2010 - 17:48

Independència, CyU? Quin acudit. Ni la propera legislatura ni l'altra, ni l'altra, ni l'altra, ni l'altra... És el partit de la pastanaga dels catalanets babaus que la voten. És el partit del poder pel poder i al país que el bombin. Com la resta.

#20 Joan Besora, Sant quirze de Besdora, 03/08/2010 - 16:37

Ben (Reus) l\' has clavada! no és pot dir ni més clar ni més català.
Carrasclet, jo també estic a prop de la jubilació -tinc 61 anys- però no soc tant inocent com per creurem que Espanya ens donarà el concert com diu l\' embaucador del Mas.

#19 Josep, Barcelona, 03/08/2010 - 16:21

Pere (BCN) Ara per ara el vot útil és CiU. Solidaritat, com més escons treguin , millor, però no es pot pretendre que, amb tant poc temps, en treguin masses. A la llarga hi haurà una candidatura sobiranista unitaria, i evidentment CDC hi formarà part.