Publicitat
Política · 17 d'Agost de 2013. 10:40h.

"CiU no tindrà sentit quan Catalunya assoleixi l’Estat propi"

Antoni Castellà afirma que "Unió està radicalment a favor de l’Estat propi"

"CiU no tindrà sentit quan Catalunya assoleixi l’Estat propi"

Antoni Castellà

El dirigent d'Unió i Secretari d'Univesitats de la Generalitat, Antoni Castellà, no ha descartat la possibilitat que la formació es separi de CDC: "Tot és possible", ha dit. En aquest sentit, ha afirmat que "CiU no tindrà sentit quan Catalunya aconsegueixi l’Estat propi".

Castellà ha defensat que "Unió està radicalment a favor de l’Estat propi". En una entrevista a El Periódico, explica que "així ho vam aprovar en un congrés i així ho vam plasmar en un programa electoral. És més, Estat propi és un concepte aprovat en un congrés d’Unió l’any 2000, molt abans que Convergència". 

"En el debat acadèmic -continua-, la paraula independència probablement és diferent d’Estat propi i confederació. Però en termes de debat ciutadà, és absolutament assimilable a sobirania, llibertat, autodeterminació... I hem d’estar al costat de la majoria dels ciutadans".

El dirigent d'UDC ha anunciat que anirà a la cadena humana, "en un tram de Tarragona on es necessitava gent" i ha dit que el partit decidirà "en la primera reunió de la direc- ció després de les vacances" si dóna suport a la Via Catalana.

Tot i això, apunta que "la filosofia de la Via Catalana és un anhel de llibertat i sobirania perfectament compatible amb els principis d’Unió. Un gran gruix de la nostra militància hi participarà".

Antoni Castellà també diu que "em faria il·lusió" liderar UDC, però apunta que "el debat de la successió no està en el dia a dia". "Estic a disposició de la militància. Qualsevol altre membre de la direcció res pondria el mateix", exposa.

Finalment, assenyala que "no és transcendent" celebrar la consulta "l’any que ve o no", perquè, segons ell, l'important és "estar en condicions de fer-la i que una majoria hi participi i ho faci en sentit positiu". "Autoimposar-nos un calendari no hauria d’anteposar-se a l’èxit de la consulta", conclou.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Jessb, Barcelona, 17/08/2013 - 14:32

Aleshores CIU i serà pels segles dels segles.

#7 Núria, Vallès Occidental, 17/08/2013 - 13:53

Aquest paio no és gaire llest: és precisament per això que ell mateix reconeix, que CiU (i su PPciu) han estat sempre els primers interessats en què CAT no aconsegueixi l'Estat propi català mai dels jamais.

#5 Meguis, Mollet del Vallès, 17/08/2013 - 12:31

Tens raó Antoni, quan CDC ja no necessiti els 14 diputats que teòricament són de UDC per sumar, s'ha de separar i deixar morir el vostre partit. CDC té sentit, CiU i UCD no. Vosaltres sols no teniu espai polític (acabareu tots al PP). CDC com a partit transversal sí. A reveure!!!!

#5.1 iug, 2efg2, 18/08/2013 - 11:28

No d'acord amb el q dius: CiU no té sentit, però UCD sí. Estic a les antípodes del seu pensament i programa, però un partit democristià pq no ha de tenir sentit?
Espanya no en té, pro a catalunya tenim un sist.de partits propis. Significaria pluralitat i és algo en mans dels ciutadans votar-los o no

#5.2 Meguis, Mollet del Vallès, 19/08/2013 - 08:48

iug, si UCD es separa de CDC, hi haurà militants que marxaran de UCD per anar a CDC (els més nbacionalistes) i altres que aniran a partits com el PP. Es veu que els conèixes pocs als de UCD tu. Un partit com UCD no té espai propi ara mateix fora de CiU i no li pot prendre cap espai a altres partits.

#5.3 ex culligan del Rull, Hospitalet, 19/08/2013 - 19:18

pero si somos un estado el PP continuara.... ? nano creo que no te enteras mucho

#4 Socjo, Girona, 17/08/2013 - 12:00

El senyor Castellà a descobert el perquè de la postura de UDC amb respecte a la independència de Catalunya, a dit, "CiU no tindrà sentit quan Catalunya aconsegueixi l?Estat propi".
Si UDC es tingues de presentar a unes eleccions tota sola, això podria ser la mort del partit.

#1 Emili, bcn, 17/08/2013 - 11:20

Guaita l'Antoni perfecte deixeble del de la franja.
. Ara si ara no... es vol guardar una cadira tan x si la consulta surt si com si surt no... aquest mo ha fet rez mes en sa vida que viure de la politica... no ens interessa. El conec be... noooooo gracies.

#1.1 Emili, bcn, 17/08/2013 - 12:08

Jijiji algun castellanista pro UDC ja m'ha restat el punt. Casum dena.