Publicitat
Política · 1 de Gener de 2014. 13:47h.

CiU només ha aconseguit aprovar una llei en un any

La de Successions, gràcies al suport d'ERC

CiU només ha aconseguit aprovar una llei en un any

Mas, durant una reunió del Consell Executiu

El Parlament ha aprovat una sola llei, la de Successions des de l’inici de la legislatura, el desembre de l’any passat, en el que és el primer any del segon mandat d'Artur Mas.

Entre els projectes de llei pendents hi ha el dels primers pressupostos de la Generalitat d’aquesta legislatura i el de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic. Els dos projectes de llei estan a l'espera del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, sol·licitat pel PPC, per poder-se votar al ple. La cambra també tramita diverses proposicions de llei, entre les quals la de consultes o la d’horaris comercials.

Des de l’inici de la X legislatura, a mitjans de desembre de l’any passat, fins avui, que acaba el tercer període de sessions, la cambra ha fet 23 plens, que sumen un total de 307 hores, i que han inclòs 17 sessions de control, durant les quals el president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost 119 preguntes i els consellers, 201. A més de les sessions ordinàries, també s’ha fet, al setembre, el debat de política general i, al juliol, el debat monogràfic sobre la joventut.

A les sessions plenàries s’ha aprovat una llei, la del tipus impositiu aplicable a les transmissions patrimonials oneroses de béns immobles; 46 resolucions, com la declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya, impugnada al Tribunal Constitucional pel govern espanyol, la d’iniciar un diàleg amb l’executiu estatal per fer possible una consulta sobre el futur de Catalunya i la del darrer debat de política general, per arribar a un acord sobre la via, la pregunta i la data de la consulta abans d’acabar aquest any, així com 70 mocions subsegüents a interpel·lacions.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#25 estrijol, vic, 03/01/2014 - 14:32

Es que ara están per altres coses, i ben fet que fan.

#24 BCN-MAD, BCN, 03/01/2014 - 01:16

...pues cuando tengan que hacer la Ley de leyes, la futura constitución de la república Catalana ....lo tienen claro.
...bueno a lo mejor es que Cataluña funcionaria sin constitución,..por eso de que somos los mejores.
Yo mas bien pienso que Mas y sus cuarenta ladrones es que no saben de leyes.

#23 pep, manresa, 02/01/2014 - 18:15

no l'apreteu, l'Arturu, que ja va néixer cansat.

(la prova n'és que va necessitar 53 anys per fer-se "sobiranista").

(bé, al seu mestre, el M.H.Espanol del Ano li han calgut 85 Anos per arribar a la mateixa conclusió)

#22 BEJOTA, bcn, 02/01/2014 - 13:31

Llorenç Badiella es el director del Servei d´Estadística Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona...dice que ese 11 de septiembre salieron, "siendo generosos" entre 500.000 y 600.000 personas a la calle. Así lo cuenta en La Vanguardia.

#21 parado, Terrasssa, 02/01/2014 - 12:49

Solo leyendo esta noticia me deja claro que nunca confiaria que estos politicuchos fuesen capaces de sacar adelante un hipotético estado catalán, por que para ilusionar al personal no solo vale venderles independencia, también. HAY QUE VENDER COMPETENCIA. TODO LO CONTRARIO DE LO QUE DESTILAN