Publicitat
Política · 31 de Desembre de 2009. 17:47h.

CiU pensa en un avançament electoral

Oriol Pujol demana a Montilla si hi haurà eleccions anticipades

CiU pensa en un avançament electoral

Oriol Pujol, amb Josep Maria Pelegrí, al Parlament

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha emplaçat aquest dijous el president de la Generalitat, José Montilla, a aclarir si pensa convocar eleccions anticipades, després que el president fes referència a la cita electoral del 2010 durant el seu discurs institucional de cap d'any.

"O bé és un imprudent, perquè a deu mesos de les eleccions no pensa en els problemes dels catalans, o bé en allò que està pensant realment és en avançar les eleccions", ha opinat Pujol en declaracions a l'ACN. El portaveu de CiU ha considerat "una falta de respecte molt greu i de molt mal gust" que Montilla parlés d'eleccions durant un discurs institucional. "Això no havia passat mai", s'ha queixat Pujol.

Segons el portaveu de CiU, aquest recurs de Montilla només s'explica pel seu "nerviosisme" i el del PSC, però això no justifica que el president utilitzi un discurs de cap d'any per inaugurar una campanya electoral. Pujol ha demanat "passar pàgina" i encarar el 2010 "amb ganes de fer el tomb, amb ganes d'aconseguir un canvi positiu. Creiem que aquest ha de ser l'any de les il·lusions", ha afegit.

Ja el mateix dimecres, Pujol va lamentar que el president intentés abanderar el desplegament de l'Estatut. "Malgrat la retòrica, cal recordar-li al president que no ha fet respectar l'Estatut", perquè ha acceptat propostes "de rebaixes", com és el cas, al seu parer, del traspàs de Rodalies. "No és el més indicat per parlar del desplegament de l'Estatut", va dir.

De fet, Pujol va opinar que quan Montilla parla d'autogovern no ho fa de forma "sentida. No és un sentiment realment propi", perquè voler autogovern és fer-lo. "I aquest president i aquest Govern no han fet prou autogovern, perquè probablement no han volgut fer-lo", va afirmar. A més, el portaveu de CiU va veure sorprenent que Montilla digués que espera la sentència del Tribunal Constitucional serenament: "És tant com dir que l'esperarà de braços creuats", va afegir.

També el PPC va criticar Montilla, i la portaveu del partit al Parlament, Dolors Montserrat, va lamentar que el president hagués utilitzat el missatge institucional de cap d'any per "fer un míting". Per Montserrat, en uns moments "tan greus i difícils com els que estan passant els catalans, amb la crisi econòmica, la destrucció de llocs de treball i les creixents dificultats de les famílies per arribar a fi de mes, és lamentable que el president hagi fet un míting pensant en qüestions electorals. No era", va dir, "el moment, i tampoc és el que esperen els catalans del seu president".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 J, Ara a barcelona, 02/01/2010 - 09:49

cuando surti la sentensia del Tribunal Supremo adhuc convoco eleccions regionals a Catalunya

#8 josepxicot, barcelona, 01/01/2010 - 19:34

Aquests de CiU,creuen que guanyaran,po
brets,de majoria absoluta,na nai,si el PP fa
llufa,que la farà,tornarem si no entren al
tres opcions polítiques a un govern com
el que tenim o sigui que els de CiU ni so
miar anar al notari.

#7 joan, manresa, 01/01/2010 - 10:50

Ai Senyor.,Santa Inocencia..Pro Sr.Oriol,Vosté creu que li explicará lo que vol fer el President..?.Per favor,no fotem mes el pressec.Vostés preparin-se com si fossin ya,esmolin les eines,tinguin programada la campanya i un posible Govern,i al lorooo

#6 Jordi Tallaferro, Barcelona, 31/12/2009 - 20:19

Cal que es preparin per exigir a Madrid s'acabi la consideració de la nació catalana com a región española a expoliar. No tornem a perdre 23 anys més per falta d'unitat política de les forces catalanes.

#5 Juaume, Barcelona, 31/12/2009 - 19:41

El President Montilla aprofitarà la cadire fins el final .Es un oportunista i sense escrupols .