Publicitat
Política · 18 de Gener de 2012. 13:05h.

CiU presidirà dues comissions al Congrés

Macias és proclamat president de la Comissió permanent de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible

CiU presidirà dues comissions al Congrés

Duran, amb Macias, en una foto d'arxiu

El portaveu adjunt del grup parlamentari de CiU al Congrés, Pere Macias, ha estat proclamat president de la Comissió permanent de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats. Amb aquest nomenament, CiU passa a presidir dues comissions després que el líder de la federació a la cambra, Josep Antoni Duran i Lleida, fos reelegit al capdavant de la d'Afers Exteriors.

Després de la proclamació, Macias ha marcat dos reptes en la seva nova funció: "continuar la tasca iniciada pel primer president de la comissió, Jordi Jané, ja que en els vuit anys d'existència d'aquesta comissió la seguretat viària ha augmentat notablement, i d'altra banda ampliar les comeses d'aquest òrgan, com ha proposat CiU, en temes de la mobilitat sostenible".

Sobre aquesta matèria, Macias ha precisat que és "transversal" que s'ha de tenir en compte que moltes d'aquestes competències són d'àmbit autonòmic i municipal, però hi ha decisions d'àmbit estatal que cal impulsar i controlar des del Congrés.

En un comunicat, CiU recorda que "Macias -enginyer de camins- va promoure, quan va ser conseller de la Generalitat, la llei de mobilitat de Catalunya pionera en el tema i, encara avui, referent internacional".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Karles, Catalunya, 18/01/2012 - 13:49

No deien que la setmana passada van votar les mesures econòmiques per responsabilitat i a camvi de res. Ara, ja van recollin, típic de CiU.

#1 Gerard, Barna, 18/01/2012 - 13:38

La Transició nacional no té aturador. La Transició espanyola de l'estat de les quasi autonomies a l'estat de l'Espanya una i no 51, vull dir. Com deia aquell, si ens aixequem ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora... l'espoli fiscal s'anirà fent més i més gran.