Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2010. 15:31h.

CiU proposa que Europa rebi Zapatero en català

Tremosa convida a la resta d'eurodiputats catalans a donar suport a la proposta

CiU proposa que Europa rebi Zapatero en català

Tremosa, amb Duran i Mas, en una imatge d'arxiu

L’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, proposarà  l’ús excepcional del català en el ple que el Parlament Europeu celebrarà el proper 6 de juliol, coincidint amb la visita del president Rodríguez Zapatero per a fer balanç de la presidència espanyola de la UE.
 
Tremosa, que ja fa temps que està gestionant aquesta petició, farà la petició formal al president del Parlament Europeu la setmana vinent. Abans però, ha enviat una carta a la resta d’eurodiputats catalans “convidant-los a què tots plegats signem conjuntament aquesta proposta”.
 
Segons explica Tremosa, aquesta és una proposta “raonable i possible a curt termini”, de la qual ja n’ha parlat amb diverses persones. Així, mentre el president Buzek aquest febrer li va dir “que calia consultar-ho amb el govern espanyol”, el secretari d’Estat per a la UE, Diego López Garrido, “va acollir la proposta favorablement” fa poques setmanes a Brussel·les.

D’altra banda, Javier Pomés, membre del gabinet del president del Parlament Europeu li va reconèixer que “aquest ús del català no suposaria cap cost econòmic, ja que només caldria que un dels intèrprets fes la traducció del català a l’anglès per què, des de l’anglès, es fes la traducció a totes les altres llengües”. 
 
Tremosa espera que la iniciativa compti amb el suport de tots els eurodiputats catalans i que “el proper 6 de juliol el català sigui utilitzat per primera vegada al Parlament Europeu. La pilota és ara en mans del govern espanyol”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Ufrasico, Villena, 24/04/2010 - 17:24

Segid con las payasadas, sreparatistas, mientras esté el sociata, ese, en la Moncloa, pues, con un poco de suerte, lo vamos a echar al sumidero de la Historia ( con minúscula)

#8 Miqui, LFV, 23/04/2010 - 11:40

Molt bona proposta !!! Endavant !!! Els que es defineixen espanyols podeu rebre'l fent el Kroptokin o el gilipolles, que és el mateix...

#7 Francesc, Barcelona, 23/04/2010 - 00:09

Sr Temple, la proposta la trobo correcta. Es simbòlica, i no va més enllà. Gestos com aquests ja van bé, però. Ah sr Temple,en català diem fer el préssec o fer el mec. Això de "panoli" és en castellà. Millorem tots el nostre català..

#6 Miquel, BCN, 23/04/2010 - 00:02

Però si els unionistes de CiU també són dels que renuncien a parlar en català al Congrés, col·laborant activament amb els espanyols a fer desaparèixer la llengua catalana de la vida pública. Com s'entén?

#5 Kropotkin, Vic, 22/04/2010 - 20:15

¿Y porque no en aranés y haciendo de caganers?