Política · 22 d'Octubre de 2012. 16:03h.

CiU, PSC, ICV i ERC denuncien a la UE "les amenaces militars" d'Espanya

Demanen en una carta conjunta que la Unió es posicioni públicament després d'avaluar "els riscos reals d'una possible intervenció"

CiU, PSC, ICV i ERC denuncien a la UE  "les amenaces militars" d'Espanya

Romeva, Badia i Tremosa, en una imatge d'arxiu

Els eurodiputats catalans de CiU, PSC, ICV i ERC han demanat per carta a la UE que es posicioni públicament contra les "amenaces militars" d'Espanya en cas d'independència de Catalunya.

Ramon Tremosa, Maria Badia, Raül Romeva i Ana Miranda han enviat una carta conjunta a l'eurocomissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, per denunciar les "amenaces" d'Espanya.

També han lamentat el "to que fan servir el PP i el govern espanyol" des que s'ha iniciat el procés sobiranista a Catalunya. És per això que demanen a Reding que "avaluï els riscos reals d'una possible intervenció militar" i que la UE es posicioni al respecte.

En aquest sentit, pregunten si existeix un "risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns" de la Unió Europea.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#16 Xavi, BCN, 24/10/2012 - 14:28

S'apropa la fi d'Espanya a L'UE , aneu treient les pesetones que tenieu guardades sota la rajola.
Les lleis deixen d'esser justes si a ulls del mon civilitzat suposen un fre a la democracia , i com va dir el senyor W.Churchil,si la democracia tiene un problema se supera con mas democracia.

#14 contribuyente, Santo Domingo, 23/10/2012 - 12:41

¿Que amenazas? si la Constitución ampara la intervención militar para mantener la unidad territorial, llorar es lo único que sabéis hacer y cuando se toma un decisión hay que atenerse a las consecuencias. Hace tiempo os tendrían que a ver aplicado el 155

#14.1 Marxem ja d'aquest país canyi i subdesenvolupat, Lleida, 23/10/2012 - 13:24

Així si la llei diu que els analfabets seràn empresonats aniràs a la primera comissaria que vegis? "Que a ver aplicado..." Amb perles com aquesta demostreu la vostra indigència intel.lectual, apart de monolingües no sabeu ni parlar dignament el vostre idioma i desprecieu la resta d'idiomes, justets

#12 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 22/10/2012 - 23:10

Todo tiene un limite y los desprecios, vejaciones y difamaciones secesionistas deberian tenerlo tambien porque si cuando insultan a los españoles solo demuestran su mal gusto cuando llegan a hablar de "amenazas militares" españolas caen ya en un supuesto delictivo que deberia ser juzgado.

#10 pep, manresa, 22/10/2012 - 20:59

Tenia entès que si quedava algun catalanista al PSC esta ben arraconadet, ho dic perque xoca veure això mentre un peix gros del seu partit, el PSOE, reclama per Extremadura la gent que els hi vem robar, els seus fills i els seus nets, no és ben bé una amenaça militar, però ve a ser del mateix estil

#9 pepe, andorra, 22/10/2012 - 20:33

lo q se deben haber reído en Bruselas con estos. Allí en Bélgica q se han comido dos guerras mundiales, q han tenido de verdad, amenazas en sus fronteras con los panzer de hitler, q los han machado de verdad, y van a protestar pq la ley española permite al ejercito actuar en caso de secesión.