Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2008. 14:27h.

CiU qüestiona les campanades des de la Torre Agbar

La federació diu que no es pot convertir "en la nostra Puerta del Sol"

CiU qüestiona les campanades des de la Torre Agbar

Raquel Sans i Ramon Pellicer, davant la Torre Agbar, al Cap d'Any del 2007

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió i alcalde de Sort, Agustí López, ha reclamat que “TV3 retorni al costum de retransmetre cada any des de poblacions catalanes diferents el repic de Cap d’any”.
 
Segons el diputat nacionalista, “és una evidència que els mitjans públics de comunicació catalans han jugat un clar paper de cohesió del poble català, com a col·lectiu nacional, amb la graella de noticiaris, de programes culturals, d’informatius comarcals, de música... però també feia la seva aportació en aquest sentit, que les campanades de Cap d’any es retransmetessin des de diferents indrets del nostre país”.
 
Recordant la història, López destaca que “per a molts catalans passar de veure les retransmissions televisades en blanc i negre que TVE feia de la celebració del Cap d’any, des d’una Puerta del Sol de Madrid atapeïda de gent en un ambient molt espanyolista i centralista, i amb una presència de mariners que resultava sorprenent, a unes celebracions que cada any anaven variant d’escenari amb les campanades retransmeses des de diverses poblacions de la geografia catalana, va representar un important alleujament mental”.
 
Agustí López ha lamentat que “darrerament TV3 ha optat per oblidar els campanars de les esglésies catalanes, centrant el traspàs d’any a Catalunya a la Torre Agbar de Barcelona”.

També ha destacat, que “si bé aquest edifici és una mostra destacable de l’arquitectura contemporània, simbolitza excessivament la ciutat de Barcelona i pot esdevenir un factor homogeneïtzador i despersonalitzador en l’emocionant moment del canvi d’any”.
 
Agustí López proposa que “es retorni al costum de donar protagonisme al territori català en la nit de Cap d’Any, ja que limitar-nos a la Torre Agbar no contribueix al coneixement de la varietat geogràfica i de la complexitat històrica de Catalunya, i correm el risc que s’acabi convertint en la nostra Puerta del Sol”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 dani, barcelona, 27/12/2008 - 16:52

cataluña es barcelona mas 4 casas mal contadas. No sois nada sin barcelona y los barceloneses.
y ademas en barcelona tiene dos lenguas el barcelones y el castellano no el catalan estandar eso es una lengua imperialista inventada

#21 dani, barcelona, 27/12/2008 - 16:51

a diferencia de algunos que escriben aqui lo digo bien claro no soy ni me siento catalan y lo digo con orgullo. Soy barcelones tierra de la multiculturalidad y diversidad, barcelona no es un corral de vacas, y estoy cansado de las 4 casas mal contadas

#20 dani, barcelona, 27/12/2008 - 16:48

barcelona sera la capital de españa y no madrid. Somos la segunda provincia de españa mas fuerte y no tenemos derecho a autogobernarnos.

Y el castellano debe tener presencia en barcelona porque si renunciamos renunciamos a ser la capital de españa

#19 Joan, Lleida, 27/12/2008 - 16:25

dani els xarnegos no sou catalans..A que esperes per tornar al pueblo?

#18 dani, barcelona, 27/12/2008 - 15:06

como tiene que ser los barceloneses no somos catalanes