Publicitat
Política · 9 de Gener de 2013. 18:52h.

CiU recupera un antic cap dels Mossos per a presons

Xavier Martorell serà el nou director general de Serveis Penitenciaris

CiU recupera un antic cap dels Mossos per a presons

Xavier Martorell, a l'entrada del Palau de la Generalitat, en una foto d'arxiu

El Consell Executiu va nomenar ahir Xavier Martorell i Villalobos nou director general de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia. Martorell (Barcelona, 1963) va ser director general dels Mossos d’Esquadra de 1996 al 2004 -amb Xavier Pomés de conseller- i després va passar al sector de la seguretat privada.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va realitzar un curs de Doctorat de Policia del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Martorell té un Màster en Criminologia i Dret Penal per la Universitat Autònoma de Barcelona, va realitzar el curs d’Alta Direcció en administracions públiques d’ESADE i el PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) de l’IESE.

Durant la darrera legislatura ha estat director general d’Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència. Des del febrer de 2008 al 2011 va ser director de Seguretat Corporativa del FC Barcelona i, des de 2007 i fins 2010, fou regidor de Seguretat Ciutadana i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Des del 2004 fins al 2008 va ser soci i directiu d’una empresa de seguretat privada. Ha assessorat en temes de seguretat el govern de diferents estats de Mèxic i ha estat, també, assessor de l’alcalde de Buenos Aires en el procés de creació de la seva policia.

Anteriorment, Martorell ha exercit com a advocat en un despatx propi, i des del 1992 al 1993, va ser assessor del Grup de CiU a la Diputació de Barcelona. Del 1994 al 1995 va ser cap del Gabinet del Conseller de Governació.

En l’àmbit docent, Xavier Martorell ha donat classes a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, així com a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha estat ponent en diversos seminaris internacionals de l’Amèrica Llatina en matèria de reestructuració, avaluació i millora dels serveis policials.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Gabriel, Barcelona, 10/01/2013 - 13:23

Aquest, entre d'altres coses és el convergent que ha impedit que el cos de Mossos tingui esperit nacional català,... et sembla poc com perquè no tingui feina assegurada a l'establishment de la Generalitat?

#1 Ramon, més doctors que apotecaris, 09/01/2013 - 21:15

Nontenc, però no acabaven d'indultar quatre mossos per segona vegada?... i aquest, quina ha feta?.