Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2012. 17:40h.

CiU 'refreda' el sobiranisme abans de la reunió de Mas amb Rajoy

"L'interès d'aquí al dia 20 no és altre que parlar del pacte fiscal"

CiU 'refreda' el sobiranisme abans de la reunió de Mas amb Rajoy

Una imatge de la reunió del CENF

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida ha dit, després de la reunió del Comitè Executiu Nacional de la Federació (CENF), que "l'interès d'aquí al dia 20 no és altre que parlar del pacte fiscal".

"Volem recordar que tenim dos mandats expressats no a través d'una manifestació, sinó d'unes eleccions, tant al Parlament com a les Corts Generals", ha recordat. "Segons vàries enquestes públiques i privades, un 75% dels catalans a favor del pacte fiscal. Per tant, som conscients que plantejar el pacte fiscal com ho estem fent no comporta cap perill de ruptura de la cohesió social”, ha reblat.

Per al portaveu de CiU, "al mateix temps hi ha un altre factor: el president de la Generalitat té un mandat parlamentari i l’ha d’executar. La nostra feina d’aquí al dia 20 és acabar amb el mandat parlamentari de plantejar el pacte fiscal”, ha afegit.

Duran i Lleida ha remarcat que "després veurem si la resposta permet arribar a l’objectiu de CiU, la sobirania fiscal per al nostre país, o si es tanca la porta a les nostres demandes. Si això passa, és obvi que haurem de prendre altres decisions".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Cigronet, SFG, 18/09/2012 - 09:43

(SIC) "CiU 'refreda' el sobiranisme abans de la reunió de Mas amb Rajoy". No voleu que el separatisme es refredi amb les pastanagues híbrides que es veuen a la foto ? És com somiar que tens una nena ben maca al costat, i quan obres els ulls, et trobes amb la Malícia Sanchez Camacha al costat.

#6 joancatala, Castellbisbal, 18/09/2012 - 01:07

La foto de l'acord amb en Rajoy s'acosta! ...primer el Sr. Mas va trair al President de la Generalitat (Foto de la Moncloa - Estatut) i ara ho farà amb una bona part del Poble Català! Necessitem un nou partit polític JA, sinó ens quedarem bensegur sense l'ESTAT CATALÁ!

#5 Mr. X, ., 17/09/2012 - 23:42

Em sorprendrà gratament si CiU no refreda el sobiranisme després de la comèdia de dijous. Després de 30 anys d'ambigüetat portada al límit no em valen ni conferències ni proclames, sino accions molt concretes en la construcció del nou estat català. Resumint: no me'n refio

#4 Marcus, bcn, 17/09/2012 - 19:24

Duran, ara sí que m'han caigut els collons al terra....QUINA MANDRA AMB EL PACTE FISCAL, que no li interessa a ningú això COLLONSSSSSSS

#4.1 pep, manresa, 17/09/2012 - 20:16

Espera't a divendres i a veure què passa, al menys ja ha canviat el discurs i a hores d'ara ningú de CiU nega que passi el què passi l'horitzó està en "escoltar el clam del poble", de moment no pronuncien la paraula independència però tots sabem que aquest era el clam del poble
A veure què passa...

#3 Bernat, urbi et orbi jua jua, 17/09/2012 - 19:05

El pobre psiquiatra de CiU el mataran amb tanta feina.