Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2009. 11:14h.

CiU s'apunta a l'efecte Obama

La campanya pel canvi a Catalunya serà calcada a la del president d'EUA: casa per casa i internet

CiU s'apunta a l'efecte Obama

Artur Mas, en un acte

Obama va utilitzar el sistema d'agitació del moviment veïnal dels suburbis de Chicago aplicant-li l'efecte multiplicador de la xarxa. D'aquesta combinació va sorgir un augment considerable de la participació electoral que va acabar resultant clau per a la seva victòria. Segons informa La Vanguardia, David Madí, novament director de la campanya d'Artur Mas, i altres dirigents de CDC van seguir sobre el terreny la campanya d'Obama i han arribat a la conclusió que per a assolir una victòria amb majoria suficient com per a poder governar, necessiten "generar un clima de participació i interès per la política que en les actuals circumstàncies s'ha posat francament difícil".

"Si la gent no s'interessa per la política, la política no té més remei que interessar-se per la gent, anar a buscar-la, parlar, escoltar i intercanviar idees", sosté Madí, i en això posarà tot el seu esforç l'equip de campanya d'Artur Mas. La seva tesi parteix de la base que haurien de nedar contra corrent perquè "des del punt de vista partidista, una participació elevada només interessa a CiU, perquè els socialistes estan en una situació que no pugen, però que tampoc van a baixar més, i tant al PSC com a la resta dels socis del tripartitt, amb menys participació el seu resultat és proporcionalment major, el que es traduïx en més diputats".

Així, aquest mes de gener es va a engegar una iniciativa denominada "Idees pel canvi", que consistirà a desplegar als líders del partit per 250 itineraris de llarg a llarg del territori català, amb especial atenció a 47 TIP, sigles que signifiquen en l'argot convergent territoris d´interès prioritari. Es tracta de punts considerats clau pels analistes electorals de CIU en relació amb comicis anteriors i amb el repartiment d'escons.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Hug, Begur, 28/12/2009 - 19:59

Amb qui pactara ara? el PP o el PSOE, o potser PDD? quin projecte te de pais per sortir de la crisis? es mut en Mas? no sap fer oposició?

#12 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 28/12/2009 - 18:49

CiU siusplau...TORNA!!!

#11 joan, manresa, 28/12/2009 - 11:38

Sr.Mas axó ha de ser ." O caxe o faxe.".Sa d'anar a una mayoría Nacionalista ,La campanya sembla ben preparade,pro mai será prou...Poble a poble,ciutat a ciutat.El seu programa ha d'arribar a totes las llars,la seva veu ha de resonar per tot Catalun

#10 Obama, Wasintong (que pa que), 28/12/2009 - 10:14

¡Dios os guarde a EEUU! - A ver, guaperas, ves practicando.

La religión siempre termina sus discursos. Hazlo en la tv'3 atrévete ¡anda! Pon los crucifijos.. y los belenes ahora que están estimagtizados casi como fachas.

#9 Toni, Barcelona, 27/12/2009 - 22:11

Que jo sàpiga, Obama (igual com George Washington, Thomas Jefferson...) és independentista respecte al seu país, els Estats Units... En canvi, CiU no és independentista respecte al seu país... Quina diferència, incomparables, a anys llum.