Política · 14 de Gener de 2013. 19:21h.

CiU s'encalla amb l'estat propi

Convergents i republicans rebaixen la Declaració de Sobirania per intentar convèncer ICV

CiU s'encalla amb l'estat propi

Imatge de la reunió

CiU i ERC han acordat fer modificacions en la Declaració de Sobirania i retirar les referències a un estat propi que han molestat a d'altres formacions com el PSC i ICV.

La Declaració de Sobirania pactada entre CiU i ERC, que s'ha d'aprovar en el ple del proper 23 de gener, ha significat la primera ensopegada del Govern en l'anomenada transició nacional. El document negociat per les dues forces polítiques es va filtrar la setmana passada a la premsa la qual cosa va provocar malestar en la resta de forces polítiques.

ERC, a qui se l'acusava de la filtració, ha negat cap responsabilitat i ha recordat que va ser tramès als partits que, en teoria, podrien donar-hi suport com ICV, la CUP i fins i tot el PSC. Però a hores d'ara la CUP ja ha presentat la seva pròpia proposta -de fet, l'única que ha entrat de moment al registre- i CiU i ERC intenten negociar amb ICV perquè s'hi sumi.

Ara per ara, doncs, al ple poden arribar quatre declaracions de sobirania: la de CiU-ERC, la del PSC -que ja ha anunciat també la seva-, la d'ICV i la de la CUP en una notable imatge de divisió interna entre els grups que han d'impulsar la consulta. El clima polític -amb la polèmica pel cas Pallerols- i Duran, en considerar que caldria començar des de zero, tampoc no hi ajuda.

En aquest ambient, avui s'han reunit per segona vegada representants de CiU i ERC per tancar el document -no ha estat entrat a registre encara- i desenvolupar els grups de treball del pacte de legislatura assolit per ambdues forces polítiques.

Però la reunió ha durat amb prou feines tres quarts d'hora: sobre els grups de treball entre CiU i ERC que han de decidir tot allò sobre el que de moment no s'han posat d'acord: ensenyament, sanitat, CCMA, funció pública i universitats només han començat a parlar de noms.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, bcn, 15/01/2013 - 13:46

El sistema financiero catalán, en peligro con la independencia
Un informe de la Universidad Camilo José Cela dice que los depósitos de Cataluña sólo financian el 55% de los créditos que se han concedido.

#9 contribuyente, Santo Domingo, 15/01/2013 - 11:35

mientras se habla de independencia pasa de puntillas la corrupción de sus dirigentes, eso si el Rajao es un cobarde y el FGE más aún hace tiempo debería haber aplicado la Ley y detener a todos estos casposos sexesionistas

#8 spanish, Madrdi, 15/01/2013 - 04:32

vinga vinga ells van vivim i la gent a passar-les putes

#7 angelito, barcelona, 14/01/2013 - 23:36

Este segundo Estatut va camino de de tener tanto éxito o más que el primero.

#6 Alberto, Badalona, 14/01/2013 - 21:49

Si apretan un poco más con las cuentas bancarias en el extranjero acabarán devolviendo competencias a Madrid, danod las clases en castellano y bailando sevillanas en la Feria deabril.