Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2010. 20:16h.

CiU també es contradiu a Madrid

Vota en contra de la congelació de les pensions, però va propiciar l'aprovació de la mesura fa dos mesos

CiU també es contradiu a Madrid

Duran i Lleida, amb Zapatero, al Congrés

El PSC ha estat acusat per la resta de les formacions polítiques catalanes de votar en un sentit a Barcelona i en un altre a Madrid. Però un dels grups acusadors, CiU, també es contradiu, i sobre una mateixa qüestió -la congelació de les pensions de jubilació-, vota de forma diferent al Congrés dels Diputats.

Així, aquest dimarts, PP, CiU, el grup ERC-IU-ICV, Coalición Canaria i Unión del Pueblo Navarro van presentar propostes de resolució en matèria de pensions de jubilació, van consensuar una esmena transaccional als seus propis textos i van sumar els seus vots per tiarar-la endavant en contra del PSOE. El text aprovat ratifica la voluntat del Congrés dels Diputats de mantenir l'esperit de consens en el Pacte de Toledo sobre les pensions, i reafirma la validesa dels principis i mecanismes establerts al mateix.

En base a això, tots els grups plantegen al Govern espanyol que adopti "mesures alternatives d'estalvi econòmic" que permetin atendre els objectius de reducció del dèficit públic de 1.500 milions d'euros en què està valorada la congelació de les pensions, és a dir, que renunciï a congelar les pensions.

Així mateix, CiU i el grup ERC-IU-ICV van aconseguir el suport de la resta de grups a una proposta que reclama mantenir els principis i mecanismes de consens establerts en el Pacte de Toledo, i per a això resulta necessari mantenir l'edat legal de jubilació a 65 anys.

Tanmateix, el passat 27 de maig CiU va salvar el Govern de Zapatero. Per un sol vot (169 a favor, 168 en contra i 13 abstencions), l'Executiu va tirar endavant el decret llei de mesures d'austeritat i retallades per aconseguir una reducció del dèficit de 1,5 punts (15.000 milions d'euros) en dos anys .

Un dels eixos d'aquest decret és, precisament, la congelació de les pensions, i va poder tirar endavant perquè CiU, Coalición Canaria i Unión del Pueblo Navarro, amb les seves abstencions, van impedir que el Govern del PSOE perdés la votació.

A més, aquest mateix dimarts, després d'haver votat en contra del Govern de Zapatero en el cas de les pensions de jubilació, CiU es va posar al costat de l'Executiu socialista i va propiciar l'aprovació del sostre de despesa pressupostària per al 2011, el primer tràmit parlamentari sobre els pressupostos del proper any.

El Govern socialista va aconseguir tirar endavant el sostre de despesa pressupostària només per quatre vots. Va tenir el suport dels 169 diputats del PSOE, i un més del PP per error, i va ser aprovat gràcies a l'abstenció de CiU, CC i UPN.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pomponio Flato, bcn, 22/07/2010 - 09:40


CIU,,,,,,,SE CONTRADICE, tiene INCOHERENCIA....OPORTUNISMO???

No me lo creo, no puede ser!!!!!

#1 Terraxa, Terrassa, 22/07/2010 - 09:38

Normal, d'entrada ja fa anys que en Mas i en Duran es contradiuen.
Dos gallets al mateix galliner, no pot ser.