Publicitat
Política · 13 de Març de 2013. 15:02h.

CiU també vota a favor d'una consulta legal

El Parlament insta el Govern a dialogar “per decidir sobre el seu futur”

CiU també vota a favor d'una consulta legal

Foto de la votació

CiU i PSC han mostrat públicament aquest dimecres la primera entesa política de la legislatura després que la federació nacionalista hagi donat suport a una resolució parlamentària socialista pel dret a decidir. ERC i ICV també hi han votat a favor. La CUP s’ha abstingut i PP i C’s l’han rebutjat. En total, 104 dels 135 diputats hi han donat suport.

La proposta del PSC aprovada pel Parlament insta el Govern de la Generalitat a “iniciar un diàleg amb l’Executiu de l’Estat per tal de possibilitar la celebració d’una consulta a la ciutadania catalana per decidir sobre el seu futur”.

La diputada republicana, Marta Rovira, ha traduït la resolució com un “sí cedit en crèdit”. “Fins que les negociacions amb l’Estat fracassin”, ha augurat.

La portaveu d’ERC i el president de C’s han discutit sobre la legalitat de la consulta que vol celebrar el Govern. Rivera ha considerat que si la proposta catalana és contrària a la llei i tira endavant, “el nostre futur serà el del Kosovo”.

CiU, que ja va donar suport a la proposició socialista al Congrés, entén l’aprovació per majoria d’avui al Parlament com un “reforç de la voluntat del poble de Catalunya”. “Més aviat que tard, els catalans decidirem el nostre futur”, ha augurat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#3 BEJOTA, BCN, 14/03/2013 - 16:10

ADÉU ,SR. MAS.Després de la darrera reunió de la direcció de la federació de CiU no hi ha cap dubte de que Jordi Pujol, Felip Puig i Duran Lleida recolzen a Recorder, perquè volen una rebaixa immediata de les tensions amb l'Estat.

(ELDEBAT.CAT)

#2 Manaolo, Barcelona, 13/03/2013 - 19:39

LO QUE HE DICHO. CIU YA HA PACTADO SUS RENUNCIAS CON EL PP.

POCO TIEMPO LE FALTA AL GRAN TIMONEL PARA VOLVER A SOLICITAR ELECCIONES ANTICIPADAS.

A IRC LE VA QUEDANDO POCO MARGEN.

TRAGAR O PROVOCAR LA RUPTURA

#1 BEJOTA, bcn, 13/03/2013 - 15:54

Nestlé huye de Cataluña y lleva la sede a Luxemburgo


Nestlé se ha llevado toda la tesorería de sus empresas en España a Luxemburgo. Si antes la operativa estaba centralizada en la sociedad Nestlé España.

#1.1 Joanjo, bcn, 13/03/2013 - 17:03

En el marco europeo, los paises pequeños son más competitivos

#1.2 Pere Prats, Sants, 13/03/2013 - 17:54

Bejota, una mostra claríssima que la marca España perjudica i molt, cal un nou Estat que faci millor les coses que l'actual que està en la ruina i banca rota. L'estat autonòmic és un fracàs, i refer l'Estat Espanyol resultarà molt més car que un nou Estat Català, la solució és clara i objectiva.

#1.3 Je, je, 14/03/2013 - 00:03

#1.1

Joanjo, jajaja, díselo a Portugal o Grecia, por poner sólo un par de ejemplos.