Publicitat
Política · 13 de Maig de 2015. 18:40h.

CiU tem pel bioterrorisme

La federació demana a Defensa una estratègia "nítida" en la matèria

CiU tem pel bioterrorisme

Una imatge d'arxiu del diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà (Foto: Flickr CiU)

El portaveu de defensa del grup parlamentari de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, ha reclamat aquest dimecres al ministre Pedro Morenés una estratègia "més nítida i desenvolupada" per a la prevenció d'atacs bioterroristes.

En la seva interpel·lació, Xuclà s'ha mostrat "preocupat" davant la falta d'informació en aquesta matèria i ha demanat al ministre "una resposta més elaborada i un disseny més sofisticat en l'Informe de Seguretat".

El diputat de CiU ha destacat els recursos destinats pels Estats Units per fer front a amenaces biològiques, reclamant més transparència al govern espanyol, ja que, "en l'Informe anual de Seguretat de 2014 no es recullen tot just referències a les mesures adoptades pel govern central".

També ha recordat a la Cambra que els avenços tecnològics permeten la biosíntesi d'agents biològics com el virus de la verola, incrementant les possibilitats del seu ús en atacs terroristes.

"Mentre altres països estan fent provisió de vacunes de tercera generació per a la lluita contra el bioterrorisme, Espanya no compta amb els instruments apropiats per lluitar contra el virus de la verola", ha apuntat.

Davant l'alerta de la federació nacionalista en el sentit que les vacunes que va adquirir el govern central en 2003 estan caducades, el ministre de Defensa ha reconegut que no sabia res d'això i s'ha compromès a dur a terme una investigació en el seu Departament.

Jordi Xuclà ha assegurat que és "indispensable" actualitzar tota la informació que el ministre ha exposat davant la Cambra per incorporar-la en l'Informe de Seguretat Nacional.

"És bo que la població tingui coneixement que el Govern, en col·laboració amb les comunitats autònomes, treballa per al combat contra el bioterrorisme", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, Bcn, 14/05/2015 - 12:48

Deu ser per el cas Innova.
Com que per alla son unionistes, doncs vinga. Pajaro que no vuela a la casuela, i a mes a mes baixa l´atur.
Coses de la astucia d´aquesta gent.

#1 cada dia una comedia de MAS y de los otros, Barcelona, 13/05/2015 - 19:46

Que ahora toca asustarnos?
Demostrar q Xucla de Ciu, esta mas informado que Morenes del Pp?
Porque Xucla no se preocupa de cuando se pagaran los medicamentos q consumimos y como se destartala la Sanidad catalana?
Ya esta bien de líos, hace años se compraron vacunas y se han tirado, seriedad sis plau

#1.1 mr trau, barcelona, 14/05/2015 - 01:23

Vinga va! Tu parles de por? Si ens hibheu submergit vosaltres. Que aquest sr. valori una temàtica què té a ceure amb res mes? Obsesionat, què faràs si guanya la independència? Seguiras spamejant tots els fils de ND? Ànims!