Publicitat
Política · 29 de Desembre de 2009. 20:16h.

CiU titlla de "rebaixes" l'acord

Oriol Pujol i Francesc Homs afirmen que s’accepta un “traspàs amputat”

CiU titlla de "rebaixes" l'acord

Quico Homs, amb Oriol Pujol, en una imatge d'arxiu

Oriol Pujol, Portaveu de CiU al Parlament, i Francesc Homs, diputat de CiU, han valorat el traspàs de rodalies, acordat a la Comissió Mixta, i han fet balanç del desplegament de l’Estatut. Per Pujol, “sobre l’Estatut hi ha un boicot que executa el PP, amb el Tribunal Constitucional, i el PSOE amb falsos anuncis i enganys que es duen a terme amb la complicitat del Tripartit”. L’exemple més evident d’aquests enganys és el traspàs de la inspecció de treball, anunciat en quatre ocasions, i el de rodalies, que és “un traspàs amputat perquè no té trens, vies ni estacions”.
 
“El Tripartit i el President Montilla han acceptat avui un acord que fa uns mesos haurien rebutjat” ha explicat Pujol. Aquest acord, “parteix de la base que la situació de rodalies és l’òptima i qualsevol millora anirà a càrrec dels catalans”. Així es contempla al document de la Comissió Mixta que exposa, textualment, que: “En el cas que les decisions comportin un major dèficit d’explotació per a Renfe-operadora, aquest serà assumit per la Generalitat de Catalunya”. Així doncs, qualsevol millora en el parc mòbil o en la tecnologia haurà de ser pagat pels catalans.
 
“Al Tripartit se li acaba el temps, està de rebaixes i accepta qualsevol cosa. Si s’accepta aquest traspàs qui ho pagarà seran els catalans” ha afegit el portaveu nacionalista.
 
En aquest mateix sentit, Francesc Homs ha lamentat que, tal i com ja va passar amb el nou finançament, amb rodalies “el Tripartit estigui acceptant ara allò que fa uns mesos rebutjava, cosa que només es pot explicar per la proximitat de les eleccions”.
 
Homs ha fet balanç del desplegament de l’Estatut i ha lamentat que només s’hagin aconseguit “4 traspassos dels 40 promesos”. Cal recordar que l’Institut d’Estudis Autonòmics va identificar, en un document publicat el 4 de juliol de 2006, 235 noves competències que derivaven del nou Estatut i que el Conseller Saura, a l’inici de la legislatura, va fixar com a objectiu aconseguir 40 traspassos (10 per any). “La realitat és que hores d’ara només s’han aconseguit 4 traspassos correctes (l’ISBN, expedició i homologació de títols i estudis estrangers en ensenyaments no universitaris, funcions en matèria de notaries i registres i seguretat privada); 5 són incorrectes i 31 resten pendents”.
 
Per Homs, “no només s’estan bloquejant traspassos sinó que els que arriben són amb peatge, com rodalies”. A més, “l’Estat espanyol no para de legislar en contra del que preveu el nou Estatut”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat