Publicitat

Esquerra presenta esmena a la llei de pressupostos després del vot de CiU a Rajoy

CiU tria el PP

El conseller Mas-Colell, amb el president d'ERC, Oriol Junqueras

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha anunciat que la seva formació presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per aquest 2012 -també ho han fet els grups del PSC, ICV-EUiA i els subgrups de Ciutadans i Solidaritat-, a causa de l'apropament entre CiU i PP després del vot favorable dels nacionalistes a les mesures d'ajust presentades pel govern de Mariano Rajoy.

Tot esgotant el termini hàbil per arribar a acords, que expira avui mateix, la formació republicana ha optat per presentar l'esmena perquè, segons ha explicat a TV3 el president d'ERC, Oriol Junqueras, el govern no es deixa ajudar.

"Malauradament el termini per negociar s'acaba ja i atès que el govern no ha fet gestos en la línia que nosaltres considerem correcte, doncs presentarem una esmena a la totalitat", ha anunciat en una entrevista a 'Els matins'.

"Tenim la sensació que el govern que va parlar de transició nacional i de reduir l'espoli fiscal, malauradament està fent passos en la direcció contrària", ha explicat Junqueras per argumentar la seva decisió.

Tots els grups han presentat una esmena a la totalitat del text i de cadascuna de les dotze seccions pressupostàries que corresponen a cada departament del govern. El PPC, doncs, és l’únic grup de l’oposició que no n’hi ha presentat cap.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Carme, Mollerussa, 17/01/2012 - 00:38

El tristpartit (CDC-UDC-PPC), malgrat que vol amagar la foto del seu acte copulatiu, continuarà amargant la vida a la gent de Catalunya i regionalitzant el país. ERC no hauria de festejar amb CIU, ja que el regionalisme de dretes sempre acaba al llit.

#7 Kropotkin, Vic, 16/01/2012 - 20:04

Jua, jua, jua,...

#6 Cesc, BCN, 16/01/2012 - 18:41

És llogic que facin el Tristpartit, pujar el impostos als treballadors (IRPF, 1 euro al metge, gasolina, etc.) amb nòmina i no tocar els impostos als rics (patrimoni, grans fortunes, ICAVs, successions, etc...). El que sempre han dit: la pela es la pela i Catalunya i els seus drets van al final.

#5 joan, manresa, 16/01/2012 - 17:27

tinu.)segons declaracions fetas per ERC,declaraba ." com no acepten las nostras...etc.etc"Nosaltres ens preguntem,¿ Qui ha d'aceptar a quí.?No entenem aquesta posició,es la matexa del PSC,tots volen fer pasar per el "SEU" aro a CIU.I el PP igual,ehh...,pro clar ,tenen la clau dels diners.Porca mi

#4 joan, manresa, 16/01/2012 - 17:23

El Casal,17,15 h.--Are ya només falta ICV que presenti esmena total( o potser ya la presentada)i ya tenim el trispartit altre cop unit.Es lógic,son esquerras.CiU i PP son las dretas.Fins aquí tot previsible...,pro,tenim interrogants.La tertulia es pregunta el perqué de la posició de ERC (cont.