Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2009. 13:02h.

CiU troba "de segona divisió" l'aliança ERC-BNG

La federació nacionalista confia en obtenir dos o tres diputats

CiU ha lamentat que el BNG hagi decidit no sumar-se a la coalició Galeuscat, malgrat que confien en obtenir dues o tres eurodiputats gràcies a la seva aliança amb PNB, el Bloc Nacionalista Valencià, Unió Mallorquina i, probablement, Coalició Canària i Partit Andalusista.

Sobre la decisió del BNG de triar com aliat europeu a ERC, Felip Puig ha argumentat que es tracta d'una "conseqüència dels mals resultats" dels nacionalistes gallecs a les eleccions, que els ha dut a fer un "gir ideològic cap a l'esquerra", després que el màxim valedor de Galeuscat, Anxo Quintana, hagi quedat tocat dintre del seu partit.

Malgrat això, Puig ha assegurat que "continuarem defensant junts la visió d'una Espanya plurinacional, pluricultural i plurilingüística", al Congrés. També ha criticat a ERC per "jugar a la pedrea", en veure que no podien pactar amb CiU i formar una candidatura de "primera divisió". En aquest sentit, el dirigent nacionalista ha considerat "de "segona divisió" l'aliança d'ERC i BNG

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 santsenc, sants, 01/04/2009 - 22:21

Els trens no funcionen. Dèficit fiscal superior al 10% del PIB. Català minoritzat a Espanya. Llei aprovada en referendum q no volen complir. I mentre nosaltres tirant-nos els plats per sobre pel Benach, Bolonya, pactes. Tenim el que ens mereixem.

#10 santsenc, sants, 01/04/2009 - 22:16

Si CiU hagués volgut pactar amb ERC hagués segut un pacte de primera divisió, en canvi el fet que el BNG s'hag estimat més pactar amb ERC que amb CiU és un pacte de segona divisió. Aquestes declaracions son fruit d'un atac de banyes.

#9 Marga, Sitges, 01/04/2009 - 21:47

Aquí teniu a uns altres (els de CIU apart dels d´EA també) que és moren de gelos per la marxa del BNG cap a ERC juntament amb Aralar! Heh, heh!

#8 Anna, Llavaneres, 01/04/2009 - 19:02

No entenc com el BNG pot caure tan baix. Només li faltava que el seu electorat desconfies d'ells. Estan en un moment baix i amb aquest pacte s'enfonsaran encara més.

#7 Pimpam, Barcelona, 01/04/2009 - 16:51

Els de la llar de jubilats de Convergència: tranquils no passa res que reconegueu que en realitat tot això de l'independentisme i tal és només per enganyar a quatre votants despistats. Apa, ja podeu seguir escrivint comentaris pels puestos.