Política · 12 de Gener de 2012. 14:27h.

CiU va votar a favor de Rajoy "a canvi de res"

Tot i això el Camacho diu que "el PP també actuarà amb la mateixa responsabilitat"

CiU va votar a favor de Rajoy "a canvi de res"

Mas, a Madrid (Foto: Rubén Moreno)

El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha admès que la federació va votar a favor de les mesures de Rajoy "a canvi de res”. En delcaracions a 'El món Rac-1', ha afegit que "va ser per coherència, per rigor i per coratge polític. Ara demanem corresponsabilitat a les altres forces polítiques".

En aquest sentit, ha explicat que "ahir vam ser coherents amb la nostra tradició. No ens van tremolar les cames per presentar mesures impopulars per evitar que l'economia catalana i l'espanyola anessin al precipici" i ha revelat que "vam contemplar l'abstenció però davant de la gravetat de la situació no serveix el ni carn ni peix".

Per la seva part, el president del Govern, Artur Mas, ha expressat que el vot favorable al decret del govern del PP per apujar l'IRPF i l'IBI no va ser a canvi de l'aprovació dels comptes de la Generalitat per al 2012, sinó que és com un "dipòsit a termini" que es retira o es renova.

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que el suport de CiU a les mesures econòmiques del govern espanyol és un vot positiu per Catalunya. “Li haig de dir al senyor Sánchez Llibre que, donada la seva actuació de responsabilitat a Madrid, que crec que ha estat molt important, el Partit Popular també actuarà amb la mateixa responsabilitat", ha dit.

D'altra banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que després del suport de CiU a les mesures del Govern del PP “sospitem que hi ha alguna repercussió, alguna derivada, que es pot produir aquí: torno a demanar explicacions al president Mas perquè ens digui si és un acord tàctic o si comparteix el mateix model de societat que el PP”.

Finalment, el diputat de Solidaritat, Uriel Bertran, ha lamentat aquest vot. “No ho entenem, ni Solidaritat ni cap català. De fet, el senyor Artur Mas deia que aquestes mesures de Rajoy, d’apujar els impostos i d’apujar l’IRPF, suposaven una asfíxia per a Catalunya, i el que fa l’endemà és votar l’asfíxia econòmica de Catalunya a Madrid”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 13/01/2012 - 18:25

tinua.)Sr.President,no els dongui l'esquena del tot o quedarem amb calçes.Are ya te més experiencia, no es confíi ni de la seva sombra...i li repetirem lo matej.Sí es troba asfixiat no tingui dubtes ,convoqui eleccions i SOBRE TOT al seu programa,el Concert i el dret a decidir com a primordials

#8 joan, manresa, 13/01/2012 - 18:22

El Casal,18,10h.---Sr.President podríem arrivar entendre totes las sevas explicacions sobre aquest fet,pro.....,la cosa no está per bonas paraules i bons proposits.El PP vol acabar amb las Autonomías ( u trobem correcte,axó va ser el gran fiasco de la transcisió),i amb aquestas la Nostra.( cont.

#7 Carles, Cardona, 13/01/2012 - 09:23

Cagats de CIU avui treuen pit per les declaracions valentes del Mas ahir a Madrid. La veritat és que valent de boqueta sí però d'acció res de res de moment només ha actuat a favor del PP i en contra de Catalunya... a veure quan obrirem els ulls i veurem que això de CIU és una enganyifa enorme.

#6 Pep, Sabadell, 12/01/2012 - 21:08

CiU = PP
Són els mateixos, un parla català i l'altre castellà

#5 Iñigo, Salou, 12/01/2012 - 19:31

Es el voto del miedo. Siempre igual, es una constante histórica desde la época de los carolingios. No hay manera, no pasan del toreo de salón.