Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2009. 20:50h.

CiU vol català en el Tribunal Comptes de la UE

Xuclà demana al Govern espanyol que garanteixi l'us de les llengües cooficials a la Unió

CiU vol català en el Tribunal Comptes de la UE

Imatge d'arxiu de Jordi Xuclà

El portaveu d’Afers Exteriors del grup de CiU en el Congrés, Jordi Xuclà, ha reclamat al Govern espanyol que treballi a la Unió Europea perquè es garanteixi l’ús del català, euskera i gallec a totes les institucions europees, ja que en l’actualitat encara no és possible en el Tribunal de Comptes de la UE.

Xuclà ha fet aquestes declaracions després de rebre una resposta parlamentària del Govern espanyol que reconeix que les comunicacions que fan ciutadans espanyols en llengües oficials diferents al castellà no són de la “mateixa magnitud” que las que es mantenen amb altres institucions europees".

Durant el debat de la ratificació del tractat constitucional de la UE, CiU va pactar amb el Govern espanyol el dret dels ciutadans a dirigir-se en las llengües cooficials a tots els organismes de la UE. "Malauradament", ha recalcat Xuclà, "encara no és possible en el Tribunal de Comptes europeu".

Fins ara, el Govern de Madrid ha firmat acords administratius per facilitar l’ús de les llengües cooficials amb el Consell de la UE, el Comitè de les Regions, la Comissió Europea, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Defensor del Poble Europeu i amb el Tribunal de Justícia. CiU es compromet amb aquesta finalitat a treballar per aconseguir un acord a la mesa del Parlament Europeu.

Xuclà ha valorat els esforços del Govern de Zapatero para propiciar l’ús del català, euskera i gallec a les institucions europees, però ha puntualitzat que “encara no s’ha complert el compromís de garantir-ne l’ús a la totalitat”, ja que queda pendent el Tribunal de Comptes.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Kropotkin, Vic, 30/07/2009 - 13:04

Hog (Begur): Los del PP son primos hermanos vestros en estos temas. De todas formas, creo que hasta los del PP os reconocen vuestra maestria. Lo del 3%/20% ha pasado a los anales del rififi... No me duelen prendas en reconocer vuestros meritos...

#5 Itay, Calafell, 30/07/2009 - 11:01

Quina vergonya!
Sr, responsable d'exteriors, Ha provat vostè. a dirigir-se en català a aquesta Institució de la Unión europea?
Pot dur-se una sorpresa...

#4 Hug, Begur, 30/07/2009 - 10:51

Som ciutadans de segona a Europa. Ara 300.000 islandesos ens passaran al devant. Kopro, Gurtel era catala poser?

#3 Jordi, Tarragona, 30/07/2009 - 10:30

Aquests de CyU no s'enteren. el President del Tribunal de Comptes de la UE era un català del PP. La web en català del Parlament Europeu la inaugurà Vidal-Quadras (PP)
Senyors de CyU: de tot el q es queixen, quantes coses han aconseguit? (sense 20%)

#2 Kropotkin, Vic, 30/07/2009 - 09:07

Lo que si sería útil es poder dirigirse a la fiscalía anticorrupción en catalán...