Publicitat
Política · 12 de Març de 2009. 21:39h.

CiU vota a favor d'un decret que envaeix competències

El decret es tramitarà com a projecte de llei, el que permetrà canvis

CiU vota a favor d'un decret que envaeix competències

Josep Sánchez Llibre, portaveu de CiU al Congrés

El grup de Convergència i Unió al Congrés ha votat a favor de la convalidació del decret sobre liberalització del sector de la televisió, malgrat haver reconegut que envaeix competències de les autonomies. Tanmateix, posteriorment s'ha aprovat que el decret es tramiti com a projecte de llei, el que permetrà introduir canvis.

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la tramitació com a projecte de llei del reial decret de mesures urgents que permetrà a les televisions fusionar-se sense límit de participació, amb l'objectiu que es puguin introduir modificacions a aquesta proposta del govern espanyol. La cambra ha convalidat el decret del govern amb el suport de PSOE, PP i CiU, mentre que PNB, ERC i UPyD es van mostrar en contra. El resultat ha estat de 317 vots a favor, nou en contra i quatre abstencions, No obstant això, hi va haver unanimitat entre tots els partits per tramitar el reial decret com a projecte de llei.

Tanmateix, el reial decret, que va entrar en vigor el passat 24 de febrer, seguirà vigent fins a aquest procés de tramitació i, d'aquesta manera, els operadors podran fusionar-se sense el 5% de topall accionarial establert abans d'aquesta mesura

Josep Sánchez Llibre, portaveu de CiU, es va mostrar d'acord amb l'eliminació del límit del 5% i la liberalització del sector. Ha dit que "hi ha algun aspecte molt negatiu amb el que no podem estar d'acord, com el que fa referència a la invasió de competències autonòmiques. Una vegada més, el govern del Partit Socialista ha actuat i ha legislat d'esquena a les comunitats autònomes, maltractades una vegada més, perquè no té cap sentit que en aquest reial decret llei es envaeixin competències que són exclusives de les mateixes". Per això s'ha mostrat partidari que es tramiti mitjançant un projecte de llei, el que es va aprovar per unanimitat.

Per tant, tot i haver rebut la validació de la càmera, el text passarà a tramitació ordinària al Congrés i al Senat, el que permetrà als grups polítics introduir modificacions al mateix.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Meliq Salau, Reus, 13/03/2009 - 08:46

Una màquina de fer fotos (càmera) no penso pas que pugui validar un decret.
Potser els d'e-noticies fan les fotos ajupits (amb la "cambra" baixa) i d'empeus (amb la "cambra" alta) i els aparells es diuen Congress-Kodak i Senat-Kodak.