Política · 7 de Novembre de 2013. 10:40h.

CiU vota en contra d'una consulta unilateral

ERC dóna suport a la moció de la CUP que demana una pregunta sobre la independència amb dues respostes

CiU ha votat en contra d'una moció que ha presentat la CUP per celebrar un referèndum "unilateral en el cas que es constati el bloqueig de l’Estat espanyol". La proposta del grup mixt, en canvi, ha rebut el suport d'ERC, però ha estat rebutjada pel ple amb els vots en contra de la resta de grups. 

El diputat de la federació nacionalista, David Bonvehí, ha manifestat que "votarem en contra de tots els punts perquè ens sembla que no toca" i ha qualificat la moció de""mal favor" al procés sobiranista. "L'única explicació que li podríem donar és que sembla que vulguin deixar en evidència el grup de CiU", ha recriminat a la CUP.

Per la seva banda, la diputada d'ERC, Marta Rovira, ha destacat que malgrat que el seu partit i CiU no hagin votat el mateix "no passa absolutament res", i ha assegurat que està molt proper l'acord que ha de fixar la data i la pregunta de la consulta d'autodeterminació.

La proposta que ha presentat el portaveu del grup mixt, Quim Arrufat, defensa la celebració de la consulta al "llarg del 2014" -acordada o no amb l'Estat- i exposa que la pregunta "hauria de ser unívoca" i "incloure el concepte d’indepen­dència política". En aquest sentit afegeix que hauria de "permetre només una resposta binària i que emeti un mandat clar".

Un moment de la votació de la moció
Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 espigol47, Barcelona, 07/11/2013 - 20:03

Desgraciadament ja començen les capelletes. La CUP prioritza la foto a el be per tots els catalans. Menys protagonisme i mes seny., que falta fa.

#15 Torosentado, Barcelona, 07/11/2013 - 18:45

Ya llegó el mantra"avui no toca", preludio de comienzo de desencuentros con ERC ( esquerra revolucionaria de cat). ? esto sólo es el comienzo, luego entra el invierno, la navidad, el lavado de cerebelo etc y dentro de dos años parecerá que el acuerdo CiU-ERC no existió. esto es la política catalana.

#14 Pere, Girona, Spain, 07/11/2013 - 17:46

jA,jA,JA,JA,JA,JA,JA

JO ES QUE EM PARTEIXO EL C....

#13 Xavi, BCN, 07/11/2013 - 16:44

A veure si algú em pot dir com pot ser que el Sr. Mas digui que es farà la Consulta i en canvi CiU voti en contra de fer-la de forma unilateral???
Vol dir que esperen que el Govern Espanyol l'accepti??? No els feia molt intel·ligents, però tampoc tan ...

#12 spanish, Madrid, 07/11/2013 - 16:39

a la carcel