Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2009. 19:35h.

CiU xifra el forat del Fòrum en més de 6,3 milions d'euros

"Es va amagar que l'esdeveniment havia generat un dèficit"

CiU xifra el forat del Fòrum en més de 6,3 milions d'euros

Trias i Vives, durant la roda de premsa

Xavier Trias, portaveu municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, ha xifrat en més de 6,3 milions d'euros el forat financer del Fòrum Universal de les Cultures 2004. La federació nacionalista ha arribat a aquesta conclusió després "d’analitzar els números de l’empresa municipal BIMSA", on ha detectat també que "hi ha hagut irregularitats en la contractació i en les indemnitzacions per la rescissió de contractes". El cap de l'oposició municipal ha dit que "es va amagar que l’esdeveniment havia generat un dèficit, un forat que es va ocultar i maquillar”.

Per la seva banda, Antoni Vives, regidor d'Hisenda de CiU, ha assegurat que el forat financer del Fòrum és superior als 6,3 milions d'euros perquè "a part del maquillatge del valor de compra d’alguns actius del Fòrum per 4,3 milions d'euros i pel pagament de serveis no demostrables per 2 milions d'euros, hi ha una quantitat indeterminada per compensació comptable de deute contret entre Infraestructures de Llevant, SA, (l’actual BIMSA) i la societat del Fòrum”.

Vives ha afegit que "s’ha revisat tota la contractació laboral de l’empresa Infraestructures de Llevant, amb 37 treballadors, 11 dels quals van pactar blindatges". Vives destaca el cas de l’adjunt al gerent de l’empresa, "que va cobrar un blindatge per més de 84.000 euros per acomiadament improcedent i una setmana després d’aquest cobrament entrava a treballar com a gerent de l’Agència de Residus de Catalunya. A més, aquest mateix directiu podria haver estat cobrant simultàniament de l’antecessora de BIMSA, on va començar a treballar el gener del 2001, i de l’Agència Metropolitana de Residus, de la qual va ser vicepresident fins a l’any 2002".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Maria, Barcelona, 14/10/2009 - 22:44

30 anys governant porten aquests escàndols. Ara cal un canvi !!

#1 Francesc, Barcelona, 14/10/2009 - 21:35

Ja és simptomàtic que cap comentarista encara no s'hagi abraonat sobre aquesta notícia!