Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2009. 17:20h.

Ciutadans, a mata-degolla

Crisi interna a la formació a dos mesos de les eleccions europees

Ciutadans, a mata-degolla

Albert Rivera i Antonio Robles, en una imatge d'arxiu

Els darrers dies han estat moguts a Ciutadans. Des que es va fer públic que l'exdirector general de l'ONCE i expresident de Tele 5, Miguel Durán, encapçalarà com a independent la seva llista a les eleccions europees i que el partit participarà als comicis europeus en coalició amb la plataforma Libertas, creada per l'irlandès Declan Ganley i contrària al Tractat de Lisboa, a més d'altres formacions regionals i locals d'Espanya, les desavinences internes han anat en augment.

El diputat Antonio Robles, amb les seves declaracions, ha encès la flama dins el partit aquest cap de setmana al criticar la coalició europea del seu partit amb Libertas. Robles, partidari de la fusió amb UPyD, considera que en "política no val tot" i que l'aliança a Europa amb un partit considerat xenòfob que, segons ell, "representen el contrari del que som".

Les declaracions del diputat han comportat la reacció del portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, que l'ha convidat a marxar del partit "per doble traïció". "La primera és vulnerar la seva responsabilitat" com a càrrec públic del partit, segons ha dit el portaveu en un comunicat. I la segona, "trair el respecte que es mereixen els votants" de la formació.

Aquest dilluns Robles ha tornat a carregar contra el partit i el seu líder, Albert Rivera, al que ha acusat de ser un traïdor per haver decidit "de forma unilateral" la coalició amb Libertas.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Gerard, Barna, 21/04/2009 - 08:19

Víctor on ets? Vine a dir-nos que tot s'ho inventa la premsa. Si ja no els quedes ni tu això s'enfonsa. O potser has vist la llum? En tal cas espero que hagies fet una bona el.lecció. I el Kropotkin? gairebé el trobo a faltar. Pero només gairebé.

#19 Miguel-Angel, Barcelona, 21/04/2009 - 00:00

No se debe olvidar que fué el Consejo General de C's quien encomendó, democraticamente, al Comité Ejecutivo que intentase una Coalición fiel a las ideas centrales de C's. Robles si no estas de acuerdo, solo tienes que darte de baja y dejar el cargo

#18 pere, bcn, 20/04/2009 - 22:26

Diu que el partit xenòfob "representen el contrari del que som", en absolut. Els de C's son xenòfobs contra els catalans i nacionalistes espanyols fins a la moll dels ossos.

#17 C'sRIP, bcn, 20/04/2009 - 21:42

Sort que nomes son 2. hahahaha

#16 Ramon, Barcelona, 20/04/2009 - 21:14

Els oprimits pel Tripartit fonamentalment som els nacionalistes catalans. Ciutadans només és una excrecència hiperlerrouxista del PSC per conferir aparença de centralitat al govern Montilla i de passada per neutralitzar Esquerra.