Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2020. 12:00h.

Ciutadans acusa Plataforma per la Llengua de "xenòfobs"

La consellera de Cultura al·lega que el català és "un element de cohesió"

Ciutadans acusa Plataforma per la Llengua de "xenòfobs"

La diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, ha acusat la Plataforma per la Llengua de "xenòfobs" i ha durant la sessió de control al Parlament ha denunciat que "a Catalunya comencen a ser freqüents els assetjaments a treballadors i autònoms, normalment d'origen estranger, per no parlar en català".

Sierra ha retret a la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que "en lloc d'ajudar al comerç i a la restauració, es dediquen a donar diners als xenòfobs que promouen boicots als negocis dels catalans". En aquest sentit, ha criticat les "subvencions milionàries" que "els partits separatistes, els socialistes i Podemos" li "donen a dit" a Plataforma per la Llengua.

Uns diners que, segons la diputada taronja, serveix per "espiar als nens als patis dels col·legis, assetjar a treballadors i autònoms" i "per a l'esmena que esborra l'espanyol de la Llei Celaá", la qual cosa ha motivat manifestos en contra de diversos intel·lectuals.

La diputada de C's creu que els "diners de Plataforma per la Llengua no van precisament a promocionar el català sinó a sufragar l'alt tren de vida de Puigdemont". Finalment, ha assegurat que "les llengües tenen dos grans enemics: els que les volen prohibir i els que les volen imposar" i ha conclòs que "vostès estan clarament del costat dels que les volen imposar, encara que sigui assetjant a pobres dones treballadores".

Ponsa li ha replicat que "aquests mantres que vostès repeteixen dia sí dia també no ens condueixen enlloc" i ha convidat Ciutadans "a deixar d'utilitzar la llengua per generar confusió i confrontació perquè la llengua és un element de cohesió". "Sempre ha estat així abans de la seva aparició", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Funaca, Tabarnia a tope, 17/12/2020 - 20:33

Por cierto, Plataforma per la Llengua, que como todos saben tiene presencia en Baleares y Comunitat Valenciana, recibe suculentas inyecciones de dinero en las tres Comunidades. Prácticamente "a dedo". y encima, hablan (como alguien de más abajo) de prevalencia del castellano.
¡ Es fantástico oye !

#7 Xenofòbia, Cornellà, 17/12/2020 - 14:57

La xenofòbia de veritat la practica el partit de Ciutadans, la seva política és anar contra Catalunya, contra el català i contra la cultura catalana. Volen imposar encara més la prevalença del castellà i aniquilar el català del tot.

#7.1 Decebut, bcn (tbn), 17/12/2020 - 16:10


Ciutadans va a favor de Catalunya, de TOTA Catalunya, del bilingüisme (és a dir, de les dues llengües de Catalunya) i de TOTA la cultura catalana. Xenòfobs són els que només van a favor de mitja Catalunya i en contra de l'altra.

#7.2 Funaca, Tabarnia, a tope, 17/12/2020 - 19:58

El partido Ciudadanos, en contra de lo que dices, no tiene nada contra el catalán. Defiende el BILINGÜISMO. ¿Entiendes qué es el bilingüismo?

#6 Polloloco, Tabarnia , 17/12/2020 - 02:28

Es alucinante escuchar de boca de la última consejería recién llegada, miembro de la secta independentista que ha partido en dos el espinazo de Cataluña por mucho tiempo, hablar del catalán como elemento de cohesión. ¡A la m... Sra Ponsa!

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 16/12/2020 - 22:31

La consellera ha tenido un lapsus. Cuando ha dicho "elemento de cohesión" en realidad quiso decir "elemento de coacción"

#4 Joan Ferrandis, BARCELONA, 16/12/2020 - 20:25

¿Acaso alguien duda que los nacionalseparatistas tienen el control social de los ciudadanos, donde ellos pueden decir lo que les da la gana, y los que no piensan como ellos han de ir con con cuidado?.