Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2014. 12:38h.

Ciutadans augura que CiU serà “la UCD catalana”

Matías Alonso creu que la federació “està en descomposició”

Ciutadans augura que CiU serà “la UCD catalana”

Alonso i Rivera, en una imatge d'arxiu

“Duran és un polític caducat, dimiteix perquè actua en clau electoral i vol separar Unió de l’extremisme de Convergència”. Així ho ha afirmat el secretari general i portaveu de Ciutadans (C’s), Matías Alonso, en una roda de premsa a la seu del partit.

En relació a la dimissió del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, Alonso considera que “tindrà difícil separar-se del signe identificatiu de CiU, el separatisme, perquè l'hi ha estat donat ales molt de temps”. “La federació de CiU està en descomposició, és convertirà en l’UCD catalana per les seves divergències internes”, ha alertat.

El secretari general i portaveu de C’s creu que “l’extremisme que vol trencar la cohesió sociopolítica de Catalunya ha trencat CiU” i ha criticat també que “la nova direcció del PSC és una titella, a títol voluntari, d’aquest separatisme”.

Alonso ha rebutjat el concepte de nació que els socialistes catalans han defensat al seu Congrés perquè “és propi del segle XIX” i ha assegurat que “només hi ha un model de nació, el de ciutadans lliures i iguals que propugna la Constitució”.

Sobre les balances fiscals, que el ministre Cristóbal Montoro farà públiques aquest dimecres, Alonso ha defensat que “el millor instrument per acabar amb el mite de les balances és publicar-les totes, les fiscals, les comercials i les socials”. I ha demanat al govern d’Espanya “que treballi, juntament amb les comunitats autònomes, per millorar el sistema de finançament que ha d’estar basat en la solidaritat, la coresponsabilitat i la transparència”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#28 gavarres, girona, 22/07/2014 - 20:51

pel que es veu, ego no els falta. Crec que s'han de preocupar més d'ells

#27 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Ultramort d´Empordá , 22/07/2014 - 17:43

Apa va, tota la colla de forcs separatistes a la càrrega. Perquè surtin del casal tots alhora, només s'ha de dir la paraula màgica, Ciutadans! Destil ? len tant d'odi, que són el paradigma de l'evolució inversa, si segueixen així, aviat arribaran al plistocè, casa seva, caverna.cat.

#26 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 22/07/2014 - 00:53

La sensatez y racionalidad brillan en CIUTADANS. La humareda separatista ahoga a UDC y CDC, endeudados a tope y con casos de corrupción. Duran ha puesto ya la marcha atrás. Pronto lo harán en CDC los que valoran más a Cambó que a Pujol. ¿El futuro?, muy duro; y si sigue Mas, más. CiU kaputt !

#26.1 Si, ya..., Bcn, 22/07/2014 - 10:34

Nart, con dinero de Millet en Suiza; Cañas, imputado por delitos fiscales, Civitas... C's, un ejemplo de limpieza y honestidad JUAJUAJUAJUA

#24 Lluís, Moià, 21/07/2014 - 19:58

Ciutadans serà en la Catalunya independent, un apèndix en la història d´aquest país que no s´el llegirà ningú

#23 Toni, Organyà, 21/07/2014 - 19:34

I Ciutadans serà Fuerza Nueva.