Publicitat
Política · 20 d'Agost de 2009. 14:41h.

Ciutadans, com la Falange

Ciutadans vol impedir la votació sobre una Catalunya independent a Arenys de Munt

Ciutadans, com la Falange

Cartell de la consulta

Ciutadans demanarà a la Delegació del Govern espanyol que impedeixi la celebració de la consulta amb el suport de l'Ajuntament d'Arenys de Munt (Barcelona) en què es preguntarà als habitants del municipi si estan a favor de la independència de Catalunya, i que insti l'Advocacia de l'Estat a impugnar la consulta perquè sigui evitada judicialment. En un comunicat, ha assegurat que aquest referèndum, previst per al 13 de setembre, té com a objectiu "violentar la legalitat", perquè els municipis tenen la capacitat de convocar consultes sobre aquells temes d'àmbit local que afectin els seus ciutadans, i ha matisat que aquesta iniciativa "excedeix aquest àmbit local".

Per a Ciutadans, el nacionalisme català, "amb la col·laboració activa del PSC", està intentant arribar a la independència "violentat els procediments democràtics mitjançant la configuració d'un marc mental col·lectiu on el desig d'una minoria de catalans es presenta com el majoritari". A més, ha criticat als partits que integren l'equip de govern, "per desatendre les necessitats reals dels ciutadans d'Arenys desviant l'atenció de la seva pèssima tasca municipal amb aquesta iniciativa", i ha reprotxat que es dediqui temps, esforços i recursos públics a "alimentar la divisió i l'enfrontament social creant absurdes polèmiques".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#43 toni, bcn, 22/08/2009 - 11:20

Al pacino... lo tuyo si es una imposición antidemocratica... catalunya en españa si los catalanes quieren, no pq tu o pq un papel o un derecho de conquista lo digan... Un referèndum si seria realment democràcia

#42 Al Pacino, bcn, 21/08/2009 - 23:25

Este referendum es ilegal, no es vinculante para nada, sería como hacer una consulta sobre bajar los impuestos municipales. No a la Independencia, No a la miseria, no a las imposiciones antidemocráticas. Catalunya en España SÍ.

#41 J.B. BASSET, Alaquàs (País Valencià), 21/08/2009 - 15:12

Què llàstima no estar empadronat a Arenys de Munt. No hi ha res que em faria políticament més goig que votar per la Indepèndencia del meu país. Força i endavant!!*!!

#40 Hug, Begur, 21/08/2009 - 13:49

Els democrates hem de lluitar perque els referendums siguin una cosa normal. Els violents de falange i ciutadans aniran al tribunal de la haya. Quina pot esser la imatge d espanya a europa el dia despres del referendum?

#39 Ramon, Girona, 21/08/2009 - 12:15

La reforma política pilotada per Suárez també va ser una violació de les lleis vigents. Per què hi ha gent que té tanta por a que les persones puguin expressar la seva opinió soibre aquesta qüestió?