Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2008. 22:25h.

Ciutadans compara Catalunya amb l'Alemanya nazi

Membres del partit han estat increpats a la manifestació contra la nova llei educativa

Una trentena de membres de Ciutadans han secundat la manifestació de l'escola pública catalana contra la nova llei educativa que prepara el Govern. Segons ha explicat el diputat Antonio Robles al Parlament, aquest grup  ha estat rebut amb agressions i insults. Robles ha explicat que la cua de la manifestació, formada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, ha intentat "expulsar" els membres de Ciutadans, "amb el llançament d'encenedors i crits de 'fora nazis, fora espanyols'". "Era gent bastant jove, alliçonats per persones d'edats com la meva, per tant per professors segurament com jo. M'han recordat els ambients de l'Alemanya dels anys 30. Aquests nois ens consideren a nosaltres gent a eliminar", ha comentat.

A continuació, "els manifestants s'han organitzat per formar un cordó i evitar el pas" de la comitiva de Ciutadans, mentre els cridaven "sou polítics, no mestres." Mentrestant, "alguns dels manifestants s'han dedicat a trencar les seves banderes i, fins i tot, una càmera digital". Robles també ha denunciat que han intentat calar foc al cabell d'un dels seus militants.

Segons un comunicat emès per Ciutadans, "l'avenç de la comitiva del partit presidit per Albert Rivera era tan lent, que ha decidit plegar les pancartes i dirigir-se directament a la plaça Sant Jaume, punt en el qual ha culminat la manifestació. Els Mossos, que en un primer moment -segons Robles- no eren presents en els altercats i després es van situar darrere d'ells per evitar que les agressions persistissin, els han custodiat".

La trentena de membres del partit han aconseguit desplegar la pancarta a la plaça. Finalment, la comitiva de C's ha decidit abandonar la marxa, però, segons han aclarit, no per la pressió dels manifestants, sinó per qüestions d'agenda dels seus directius, que havien d'anar al Parlament.

Antonio Robles, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#80 Paco Pil, Hojpitalé, 15/11/2008 - 14:28

Berta, seguint el teu argument, els ciudad-ANOS haurien de no criticar l'ús de la llengua a l'escola perquè és la legislació vigent, els agradi o no. I, si no, que marxin. Quins raonaments que teniu els nacionalistes castellans!

#79 Paco Pil, Hojpitalé, 15/11/2008 - 14:27

Berta, quin gran argument! I que els tibetans marxin del Tibet perquè és una regió xinesa, no? Jo no dic que marxin, només que em diguin perquè viuen a Catalunya si l'insulten dia sí, dia també. Tan fàcil com això.

#78 Joan, BCN, 14/11/2008 - 19:52

I que pasaria si L'Otegui anes a una manifestacio a Madrid de la AVT. ?

#77 Onofre, Espinelves, 14/11/2008 - 19:09

Com a pagés penso que no serem mai una nació si ens comportem com una tribu.

#76 MARC, MAJESTIC, 14/11/2008 - 18:18

TOLERANCIA Y PLURALIDAD, esas son las virtudes, nunca hay q usar la violencia con el q piensa distinto, eso es fascismo y la ignorancia es su mayor arma, hoy todos los catalanes somos ciudadanos, NO A LA VIOLENCIA.