Política · 11 de Setembre de 2010. 18:53h.

Ciutadans contraprograma la Diada

"Convivència Sí, Independencia No", lema del partit de Rivera per l'Onze de Setembre

Ciutadans contraprograma la Diada

Ciutadans ha celebrat la Diada al costat del monument a Josep Tarradellas

Convivència Sí, Independència No ha estat la crida que ha fet Ciutadans (C's) en l'acte celebrat, per cinquè any consecutiu, al costat del monument de Josep Tarradellas a Barcelona. El president de C's i candidat a la presidència de la Generalitat, Albert Rivera, ha lamentat que l'11-S segueixi sent un acte reivindicatiu i ha destacat la importància de decidir "si volem conviure o caure en l'independentisme perquè a Catalunya tenim més coses que ens uneixen que no que ens divideixen". Per això, Rivera ha demanat, de nou, que sigui el 23 d'abril, Sant Jordi "un dia festiu, cultural i cívic" el dia de la Diada de Catalunya.
 
Acompanyat pel catedràtic de dret constitucional Francesc de Carreras i pels candidats de C's en les pròximes eleccions, com la diputada Carmen de Rivera i el portaveu Jordi Cañas, Rivera ha assegurat que "en els últims anys alguns han viscut entestats a posar en joc la convivència, en aixecar fronteres no en ajudar a resoldre els problemes dels ciutadans". "Tenim irresponsables en les institucions, són aquells que han permès, durant set anys, portar a l'abisme independentista i no són els d'ERC són els del PSC, és el president Montilla", ha afirmat Rivera.
 
Per al president de C's, "Montilla ha governat durant quatre anys Catalunya a qualsevol preu i això és imperdonable". En aquest sentit, Rivera afirma que "Montilla s'ha suïcidat políticament i ha de passar a l'oposició i deixar d'enganyar els ciutadans dient una cosa durant tres anys i mig, governant per als independentistes i ara que s'acosten les eleccions volent fer creure a els ciutadans que va a governar per a tots".
 
Sobre que la Generalitat hagi definit aquest any que sigui una diada en defensa del català, el president de C's ha destacat que "es tracta d'una nova mentida perquè el català no està en perill" i defensa que "amb aquest lema només es pretén alimentar l'odi i l'enfrontament entre els ciutadans". Rivera assegura: "No podem defensar una Diada en què es demana una falsedat, perquè a Catalunya hi ha dues llengües oficials i ara hi ha exclusivitat d'una de les dues llengües, del català, tant a l'escola com en l'administració".
 
El president de C's, que s'ha dirigit als assistents a l'acte tant en català com en castellà, ha fet referència a Martin Luther King de qui alguns pensaven que "estava obsessionat per la igualtat de les persones independentment del seu color i de C's es pensa que està obsessionat per la llengua". Per això, ha remarcat: "En C's per la qual cosa estem obsessionats és per defensar la llibertat de les persones".
 
Pel que fa a la cita electoral del 28-N, Rivera afirma que hi ha dos camins clars la independència o la convivència: "Independentment del color polític hi ha el camí de la convivència o el de la independència, el de l'estat autonòmic cohesionat o el del camí sense sortida cap a l'abisme de Kosovo o Quebec".
 
"C's porta treballant, des de fa quatre anys, per defensar la igualtat de tots els ciutadans que viuen a Catalunya, des del respecte i la llibertat que són les bases de la convivència. Per això, C's davant aquells que aposten per la independència o els que volen la ruptura del marc constitucional seguirem defensant l'únic camí possible per a la societat catalana: la convivència".
 
Albert Rivera ha manifestat la hipocresia del PP que considera que està disposat a fer el que calgui per governar de la mateixa manera que ho va fer amb el pacte del Majestic: "Camacho governarà si pot amb els que defensen la independència a llarg termini, amb CiU, amb l'única ambició d'estar en el poder".

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#45 Tià, Paisos Catalans, 13/09/2010 - 23:40

Torrescarcela:a Catalunya es on menys funcionaris hi ha.O sigui,que abans de xerrar,primer te has de informar.

#44 Torrescárcela, Barcelona, 13/09/2010 - 21:55

Descontados los chupopteros, los subvencionados, los nombrados a dedo por la Generalitat y todos los q viven de los partidos ¿cuantas personas había en la manifestación oficial?
No os preocupéis, independentistas de zapatilla, pronto habrá un pensamiento único an Cat. Todos seremos funcionarios

#43 becari, Cat, 13/09/2010 - 21:03

El que ha de saber en ribera es que cada cop més hi més catalans que són independentistes i no son nacionalistes. per cert més periodistes que claca.

#42 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 13/09/2010 - 12:09

Si pudiera volver del otro barrio, Rafael Casanova habría estado con CIUTADANS, que son los únicos que respetan su historia real. Quería un buen rey para España y vivió feliz con el Borbón. No soportaría la ofrenda floral tipo Pilarica, con Montilla, separatistas y nacionalistas del 4 por 100.

#41 laila, bcn, 13/09/2010 - 08:31

Això no va sortir per TV3, tot i que equivocats o no, són un partit democràtic. En canvi si que casualment tenien cameres a la crema de la foto del rei i si que va ser noticia...