Política · 10 de Març de 2009. 10:39h.

Ciutadans demana 'il·legalitzar' les JERC

Titllen de "racistes culturals" i "feixistes" les joventuts d'Esquerra, Maulets, la CUP i MDT

Ciutadans demana 'il·legalitzar' les JERC

Les JERC, a Bolívia

Ciutadans dubta "de la legalitat d'algunes entitats juvenils inscrites en el registre municipal de Girona". L'Agrupació de Girona de Ciutadans ha presentat a l'Ajuntament gironí una proposta en la qual critica que "algunes entitats juvenils de la ciutat estiguin inscrites en el registre d'entitats i, per tant, rebin subvencions de l'Ajuntament".

Des de Ciutadans, es critica que "algunes de les entitats que estan inscrites en el registre d'entitats de l'Ajuntament no compleixen l'article 110 del Reglament Orgànic Municipal, concretament el punt 2 on s'estableix que 'en cap cas s'acceptarà la inscripció de les entitats l'objectiu de les quals sigui anticonstitucional, que es regeixen per normes antidemocràtiques, que no tinguin una suficient implantació en la ciutat, o que emprin mitjans violents per a la consecució dels seus fins'".

En aquest sentit, l'Agrupació de Girona de Ciutadans ha recordat a l'ajuntament que "entitats com Maulets, la CUP, MDT, les JERC -organització juvenil d'ERC- o el Casal Independentista El Forn no compleixen amb aquest precepte, com demostren les accions realitzades els últims anys per aquests grups, declarant-se públicament anticonstitucionals i, per tant, predemocràtics". Així mateix, des de l'Agrupació de Girona s'ha recordat a l'Ajuntament que "membres d'algunes d'aquestes entitats han amenaçat, coaccionat i agredit a membres de Ciutadans a Girona, i que els seus actes promouen el racisme cultural".

Ciutadans, finalment, ha exigit a l'Ajuntament de Girona que, "per principis democràtics, retiri immediatament del registre d'entitats aquests grups amb actituds feixistes, que en multitud d'ocasions han realitzat actes vandàlics en la ciutat, han propugnat consignes en favor de Terra Lliure i han homenatjat a membres d'aquesta organització terrorista".

Publicitat
Publicitat

86 Comentaris

Publicitat
#86 Harum, Sabadell, 12/03/2009 - 02:18

Las organizaciones denunciadas por C´s están compuestas por niños pijos sin problemas económicos que viven de las subvenciones que se les conceden por propagar el racismo y la xenofobia antiespañoles. Son más de derechas que el PP. Ilegalización ya.

#85 yusuf, barna, 10/03/2009 - 23:11

I C's no rep cap subvenció? xD

#84 Tori, BCN, 10/03/2009 - 23:04

seamos coherentes (Barcelona) Lo sorprendentes es que Ciudadanos sea legal, con sus posturas demagogas y su busca constante de enfrentar la sociedad por chorradas.

#83 seamos coherentes, Barcelona, 10/03/2009 - 18:19

Lo sorprendente es que las jerc sean legales despues de su dilatado repertorio de intolerancia, también es sorprendente que ERC participe y reciba subvenciones de las instituciones españolas (la generalitat es un órgano del estado)

#82 ,marc, a, 10/03/2009 - 18:00

els ciutadans fan amb lu espanyol el k rebutgen pels catalans , son antinacionalistes periferics xo nacionalistes espanyols es el partit de la incoherencia i esperu k tot els hi vagi de la pitjor manera possible per tal d viure mes trankils i am harmonia