Publicitat
Política · 9 de Desembre de 2021. 15:49h.

Ciutadans denuncia “apartheid lingüístic”

Presenta un manifest de rebuig a “la imposició” del català

Ciutadans denuncia “apartheid lingüístic”

Els presidents dels grups municipals de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, de València, Fernando Giner, i de Palma, Eva Pomar, han presentat al costat de Carlos Carrizosa un manifest “en defensa de l'espanyol com a llengua comuna de tots els espanyols i de rebuig a la imposició lingüística en algunes comunitats autònomes bilingües d'Espanya”.

En la seva intervenció davant els mitjans de comunicació la presidenta de Cs en el consistori barceloní, Luz Guilarte, ha denunciat que des de fa dècada existeix a Catalunya un “apartheid lingüístic” i que com ha advertit “s'està estenent a la Comunitat Valenciana i a Balears”.

Davant aquesta situació, Guilarte ha imputat al PSOE la seva responsabilitat a l'ésser “el còmplice perfecte del nacionalisme” per això ha defensat la necessitat de defensar mitjançant el municipalisme el dret dels pares al fet que els seus fills rebin l'ensenyament en espanyol anunciat que Ciutadans presentarà una moció als ajuntaments en defensa de l'educació bilingüe i perquè es compleixi la sentència del TSJC, “davant l'atac constant de les administracions”, segons ha explicat l'edil barcelonina.

Carlos Carrizosa ha valorat les amenaces que està sofrint la família de Canet de Mar per sol·licitar el compliment de la sentència del TSJC. Carrizosa ha lamentat que “el conseller de Educació vagi a Canet de Mar a donar suport als assetjadors d'un nen de 5 anys” qualificant de “indignant” que no es presti ajuda a una família a la qual han demanat que s'apedregui la seva casa o que es faci un ‘apartheid’ al menor, per això ha demanat que la “societat respongui a aquests atacs” perquè no es pot tolerar “que s'estigui avalant les coaccions a les famílies”, avançant que Ciutadans “no quedarà impassible davant aquests atacs”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 AnnaMollet, Mollet, 13/12/2021 - 17:37

La inmersión lingüística solo en catalán, es una violación de los Derechos Humanos de los niños que mayoritariamente son de lengua materna española.

Por favor, debe denunciarse ante el Tribunal de Derechos Humanos Europeo, y a la ONU(Al Sindic de Greuges, no, que están puestos a dedo por el Separatismo totalitario).

#9 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Estem fent el ridícul.., 13/12/2021 - 17:34

En los Paises Bajos se utiliza el Inglés en general y el Neerlandés en particular y la cosa funciona perfectamente... ¿Cual es el problema para que en Cataluña ocurra lo mismo con el español y el catalán...? ¿supremacismo...?¿complejo de inferioridad...?¿catalanismo...?

Históricamente las élites barcelonesas hablaban castellano...

#8 bejota, BCN, 12/12/2021 - 11:54

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#7 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 10/12/2021 - 15:57

2/2. Y els centres educatius d'arreu de Catalunya tenen autonomia per flexibilitzar l'ús de les dues llengües, segons la realitat sociolingüística de l'entorn.

#6 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 10/12/2021 - 15:54

1/2. Les amenaces i el assetjament que pateix la familia de Canet de Mar son intolerables i vergonyoses. Això no treu, que la afirmació de Ciutadans sobre la immersió lingüística es falsa. Els alumnes catalans aprenen català i castellà.