Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2018. 14:12h.

Ciutadans denuncia que els de TV3 viuen en una bombolla

Martín Blanco i Vicent Sanchis s'enganxen per "la Catalunya real"

El diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha topat amb el director de TV3, Vicent Sanchis, per la llengua que es fa servir en la "Catalunya real". La discussió s'ha produït en la comissió de control de CCMA després que el diputat de la formació taronja hagi retret que l'entrevista a l'exalcalde de Medellín al programa Preguntes Freqüents es fes amb traducció simultània i no en castellà. Blanco ha dit que "és un ridícul espantós que una presentadora de TV3 eviti l'ús del castellà".

"Això -ha afegit- reforça la voluntat de presentar una Catalunya que no té res a veure amb la real on es parla català i castellà i dues persones poden parlar en castellà sense cap problema. Per què això no passa a TV3? A TV3 han creat l'imaginari d'una Catalunya nacionalista monolingüe".

Vicent Sanchis li ha contestat que "a la Catalunya real sempre hi ha un idioma que cedeix davant d'un altre. A la Catalunya real quan es troben dues persones, una parla el castellà i l'altra el català i aquella persona entén el català, sempre acaben parlant castellà".

El director de TV3 ha continuat: "a la Catalunya real passen coses que qualsevol sociolingüista titllaria de disglòssia, de situacions estranyes, a una comunitat parlant que ha passat per molts tràngols històrics i que té alguns comportaments que de vegades són difícils de justificar en un comportament que vostè diu normal".

Finalment, Sanchis ha lamentat que "al País Valencià el català no es parla en públic per educació". "A vostè li semblarà molt normal que per educació una llengua perdi l'ambit públic, però a mi no em sembla molt normal".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/11/2018 - 20:48

Ells segueixen vivint a la Republica Karmica de Puigdemont.

Nomes baixen a la Terra cada final de mes a cobrar.

#5 Neferu, Barcelona, 23/11/2018 - 19:53

Los partidos y los ciudadanos constitucionalistas deberíamos hacer una ILP formal exigiendo que a teleprocés se le retire la asignación de los presuestos G. del Estado y que pase a privada; que la paguen los indepen y, a partir de ahí que hagan la programación en catalán o en Swahili. ¡el dineral que nos ahorraríamos!

#3 Javieritu, Palma de Mallorca, 23/11/2018 - 17:36

Me parece perfecto que ellos entiendan que hay que cambiar la sociedad para hacerla catalanohablante, y que hay que tener canales donde se hable exclusivamente catalán. Pero que se lo paguen con SU DINERO, en canales privados. En la tele pública, NEUTRALIDAD.

#2 Victor, Barna, 23/11/2018 - 16:38

Jo no vull que amb els meus impostos es pagui a TV3, que la paguin els que la veuen.

#1 "En Valencia el catalán no se habla en público por educación", Terrassa, 23/11/2018 - 15:15

Señor Sanchís, esa es su percepción. La mía es que en TV3 se habla catalán por SU imposición.