Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2018. 17:27h.

Ciutadans denuncia que la moció sobre el 9-N ha variat en ser publicada al Butlletí del Parlament

"S'han suprimit algunes paraules per llimar les responsabilitats personals"

Ciutadans denuncia que la moció sobre el 9-N ha variat en ser publicada al Butlletí del Parlament

Carlos Carrizosa

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va denunciar aquest dimarts que el text de la moció de la CUP sobre la resolució del 9-N i que va ser aprovada en l'anterior ple ha estat canviat en ser publicat al Butlletí Oficial del Parlament.

"Ens ha sorprès moltíssim comprovar que la moció que vam votar el passat ple ha variat misteriosament, no és la mateixa que la que s'ha publicat al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya" va afirmar el portaveu de la formació taronja.

"Nosaltres vam votar quatre punts i s'han publicat sis punts, i hi ha paraules que estaven i ara ja no hi són. I sospitem que aquesta variació entre el que es va votar i el que s'ha publicat s'ha rebaixat d'intensitat, s'han suprimit algunes paraules per llimar les responsabilitats personals que hagin pogut contraure i també perquè el dictamen del Consell d'Estat es faci sobre una resolució que és diferent de la que se'ns va presentar als diputats" va denunciar Carrizosa en roda de premsa. El portaveu de Ciutadans ha anunciat que el seu grup demanarà explicacions a la secretaria general del Parlament "per saber què és el que ha passat amb aquest text".

Des del Parlament de Catalunya, han traslladat a e-notícies que "s'han aplicat els criteris de correcció lingüística que s'apliquen al Parlament des de fa anys" i que "aquestes correccions estan supervisades sempre pel lletrat que assisteix al ple, i el lletrat és el que vetlla perquè no s'alteri el sentit del text". Així doncs, atribueixen els canvis a criteris de correcció lingüístics que s'apliquen des de fa anys per facilitar la claredat del text.

Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#10 Alejandro, Barcelona, 12/07/2018 - 08:17

Normal y habitual a lo largo y ancho de la historia de Catalunya, Sr. Carrizosa; empezando porque las montañas del cuadro de la Gioconda son las montañas de Montserrat y la misma Gioconda es la Moreneta, y un larguísimo etc, los catalanes siempre han suprimido de la historia lo que no les ha convenido, y a la inversa también.

#9 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 12/07/2018 - 00:57

Los separatistsas No respetan ni sus prooios acuerdos. Lo suyo es el TRIPIJOC

#8 lepero, Barcelona/Tabarnia, 11/07/2018 - 23:56

Aquest parlament és una collonada. Donde dije digo, digo diego. Cuánta cobardía. Y no se ponen colorados, ni nada. Tan formales, construyendo la república de la ratafía.

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/07/2018 - 19:23

Doncs que s´afanyin perque la setmana vinent els oprimits foten el cap de vacances fins a mitjans de setembre.

#2 Raurell, Barcelona, 11/07/2018 - 18:19

4 puntos aprobados se convierten en 6...¿por criterios linguísticos?.
Quizás en medio ha puesto una novela de la Rodoreda...