Publicitat
Política · 2 de Juny de 2021. 17:43h.

Ciutadans denuncia una "croada" contra l'escola concertada

També l'"exclusió" del castellà de l'ensenyament públic

Ciutadans denuncia una "croada" contra l'escola concertada

El diputat de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco, durant una intervenció al Parlament, ha considerat que "a Catalunya impera una terrible espiral del silenci pel que fa a la qüestió de l'ensenyament, pel que fa a la qüestió de la llengua i l'educació".

Martin Blanco ha denunciat "l'exclusió de la llengua majoritària dels ciutadans de Catalunya, que és el castellà, del nostre sistema d'ensenyament públic i concertat".

"Això és una cosa que no passa enlloc de el món. No hi ha cap altre territori del món on s'exclogui de forma sistemàtica la llengua majoritària de la població en el sistema educatiu", ha apuntat.

De la mateixa manera ha criticat que "un altre aspecte molt preocupant és la seva actitud, la seva persecució, la seva croada contra l'ensenyament concertat de Catalunya".

En aquest sentit ha reivindicat que "l'ONU diu precisament que l'ensenyament concertat és un aspecte fonamental per garantir un ensenyament plural, un ensenyament divers i un ensenyament que no estigui adotzenat pel poder públic perquè pensi exactament el mateix".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juli Loras, Tortosa, 03/06/2021 - 14:41

Tant de bo la "croada" fos real.

#1 Sergi Sergio, Barcelona, 02/06/2021 - 18:13

Ya lo dijo y aviso Pujol hace mas de 20 años, cuando dominemos toda la enseñanza y los medios de comunicacion seremos hegemonicos y en eso estan.