Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2018. 20:36h.

Ciutadans denuncia una “estratègia de deshumanització” de JxCat i ERC

Carrizosa reclama a Torrent mesures perquè “no es torni a repetir amb total impunitat”

Ciutadans denuncia una “estratègia de deshumanització” de JxCat i ERC

Carlos Carrizosa (foto: Parlament)

Ciutadans ha denunciat davant el president del Parlament, Roger Torrent, una “estratègia de deshumanització” per part Junts per Catalunya i ERC. El portaveu de la formació a la cambra catalana, Carlos Carrizosa, ha registrat el document en el que qualifica de “vergonyós i lamentable” algues intervencions dels grups que donen suport al Govern durant el ple celebrat aquesta setmana.

El partit afirma que JxCat i ERC han fet servir “expressions tendents a la deshumanització dels diputats del grup parlamentari de Ciutadans” de “manera coordinada”. “La deshumanització de l'adversari polític no és solament una pràctica parlamentària execrable en si mateix, sinó que pretén deshumanitzar també la seva ideologia i per extensió els ciutadans que la comparteixen”, exposa Ciutadans.

Carrizosa també creu que “aquesta coordinada estratègia pot ser difosa des del Govern encapçalat per Torra mitjançant els seus abundants altaveus mediàtics”. El text inclou tres intervencions del darrer ple que, segons Cs, exemplifiquen la “deshumanització” de la formació taronja. Una d'Albert Batet (JxCat), una altra de Anna Caula (ERC), i una tercera de Josep Riera (JxCat).

Per tot plegat, Ciutadans reclama a Roger Torrent que aquestes “pràctiques deshumanitzants no es tornin a repetir amb total impunitat”. També que “exerceixi les seves funcions institucionals tant en relació amb l'adequació als drets fonamentals de tot ciutadà com dels principis ètics que han de respectar tots els diputats”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/11/2018 - 22:24

Deshumanizar al adversario es convertirlo en una bestia, como afirmaba abiertamente el racistorra. Es igualmente allanar el camino a una noche de los cristales rotos. La ultraderecha siempre sigue los mismos pasos.

#7 Laughter, L'H-España, 09/11/2018 - 22:03

A nivel general se podría decir que se comienza por la deshumanización de los individuos, concienciando a los demás ciudadanos, en este caso a los independentistas, de que estos no son seres humanos, sino criaturas similares que no merecen un trato igualitario, para a continuación proceder a su eliminación física o como mínimo social.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/11/2018 - 20:53

"Ara mires al teu país i tornes a veure parlar les bèsties. Però són d'un altre tipus. Carronyers, escurçons, hienes. Bèsties amb forma humana, però, que beuen odi. Un odi pertorbat, nauseabund, com de dentadura postissa amb floridura.."

Quim Torra i Pla