Publicitat
Política · 31 d'Agost de 2010. 17:01h.

Ciutadans diu que no va "contra el català"

Rivera: "és impossible pensar que anem en contra del català quan estem demanant bilinguisme a l'administració"

Ciutadans diu que no va "contra el català"

Albert Rivera, en un moment de l'entrevista a TV3

El president de Ciutadans, Albert Rivea, en una entrevista a TV3 ha afirmat que “és impossible pensar que anem en contra del català quan estem demanant bilingüisme a l’administració i a més seria anar en contra de la meva pròpia llengua. Però una altra cosa és traspassar els límits de la imposició. El foment del català no pot ser mai imposició”.

Rivera s'ha declarat, tanmateix, contrari a exigir el nivell C als professors universitaris perquè “la universitat ha de ser universal, no vull tancar les portes a cap professional perquè no sap català. No podem tenir persones que converteixin les llengues en dogmes i religions. Amb la política de sancions aconseguim l’efecte contrari”.

“El que hauria de fer el senyor Huguet és garantir que la universitat sigui competitiva i si és en català millor, però aquesta no és la prioritat”, ha insistit. En la seva opinió, “si l’obligació de tenir el nivell C pels professors universitaris és un decret governamental estudiarem portar-lo al Defensor del Poble perquè el recorri al Constitucional”.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#46 Ciudadanista, Barcelona, 02/09/2010 - 18:29

fills de put- (Lleida): Calma tío, con ese carácter te harás una úlcera. Lee el ideario de CIUTADANS, reflexiona, y verás que es bueno para todos los ciudadanos, como debe ser, porque CATALUNYA somos TODOS.

#45 C's sou uns fills de put_ no sou catalans, Lleida, 02/09/2010 - 15:48

pardalet tu professors i catedràtics? Si no tens ni el graduat escolar, xarnego.. Peró segurament tens un funcionari que et vigila la condicional perquè no tornis a reincidir.. A l'escola de can brians t'ho feien en castellà no?

#44 Nin, Bcn, 01/09/2010 - 23:27

Me parto...k va! si sou l'IEC a la sombra.

#43 pardalet, Barcelona, 01/09/2010 - 21:20

Jo no vull professors i catedràtics ANALFACATs. - (Un ANALFACAT és un analfabet del català).

#42 David, Cornellà, 01/09/2010 - 20:48

Elias: si vols pots presentar la denúncia tu mateix a http://www.un.org/