Publicitat
Política · 9 de Març de 2009. 19:19h.

Ciutadans ho considera una "estupidesa"

La formació afirma que la marxa de Brussel·les dóna un imatge de "país bananer"

Ciutadans ho considera una "estupidesa"

Una imatge de la manifestació de Brussel·les

Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha qualificat de "fracàs" la manifestació que el passat cap de setmana va congregar a unes 12.000, persones segons els organitzadors, i 3.000, segons la policia, convocada per "partits d'ultradreta nacionalista europea", per demanar la independència de Catalunya a Brussel·les.

Jordi Cañas, portaveu del comitè executiu de Ciutadans, ha manifestat que realment preocupa "la imatge de país bananer que aquesta gent ha exportat a la resta d'Europa", a més de plantejar "una estupidesa que deixa en ridícul a tota Espanya i a Catalunya". Aquesta imatge, ha dit Cañas, serà "difícil de recompondre".

"És preocupant que Convergència amenaci amb demanar empara a la Unió Europea i a l'ONU si el Tribunal Constitucional ajusta l'Estatut d'autonomia de Catalunya a la legalitat", ha dit Cañas, que ha afegit que Convergència "ha adoptat un discurs de to bèl·lic, agressiu i de falsa èpica".

Per a Ciutadans, és evident que el partit que lidera Artur Mas (CDC) "està lliscant cap a l'independentisme radical i té com a únic objectiu ocupar l'espai polític d'ERC". Per tant, "ningú podrà sorprendre's en les pròximes convocatòries electorals quan es recordi que CDC fa de l'independentisme el seu discurs polític".
       
En aquest sentit, Cañas ha indicat que "la Casa Gran del Catalanisme s'ha convertit en el pis franc de l'independentisme reaccionari, i molt gran no serà si deixa fora el 84% de la ciutadania" que no es considera independentista a Catalunya.

El portaveu de Ciutadans ha exigit als líders de CDC que "deixin d'atemptar contra els drets dels catalans", i ha recordat que des del Parlament investigaran "les possibles subvencions, directes o encobertes rebudes per aquesta nova plataforma, que integra als mateixos amb diferents barrets, és a dir, persones que xuclaran de la mamella dels impostos" de tots els ciutadans.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#70 José Antonio, barcelona, 12/03/2009 - 09:22

Es una auténtica estupidez. Hace falta tener mucha cara dura llevando como llevan gobernando tanto tiempo en cataluña y privando a muchos ciudadanos de sus libertades hacer una marcha como esta que no és en representación de todos los catalanes.

#69 Lola, BCN, 11/03/2009 - 20:37

Más que "estupidez", es incomprensible; el localismo lleva en el poder en Cataluña desde 1980 y ¿aún tienen que convocar manifestaciones en Bruselas? Tiene demasiada pinta de intento aglutinador a la desesperada.

#68 ARNAU, palafolls, 11/03/2009 - 19:42

aquets nacionalistes a sobre diuen que parlen en nom dels catalans pues que sepiguen que no en el meu nom que jo estic molt orgullos de ser espanyol i no tinc cap conflicte identitari

#67 Carme, BCN, 11/03/2009 - 18:37

Es verdad, resulta ridícula una manifestación de este tipo.

#66 TONI, BARCELONA, 11/03/2009 - 16:27

Los nacionalistas viven en la paranoya, se dicen europeistas, lo que significa el sentirse identificado con un Sr. de Letonia, pero se muestan incapaces de ideintificarse con uno de Teruel, que, si a mano viene, es donde nacieron sus padres o abuelos