Publicitat
Política · 7 de Desembre de 2008. 17:08h.

Ciutadans insta ERC a deixar els càrrecs públics

"Hi ha partits que volen dinamitar l'Estat de les autonomies"

Ciutadans insta ERC a deixar els càrrecs públics

Jordi Cañas, portaveu del comitè executiu de Ciutadans

El portaveu del comitè executiu de Ciutadans (C's), Jordi Cañas, ha instat ERC a deixar els càrrecs públics de les institucions "si no estan d'acord amb l'Estat i el sistema constitucional", com a resposta a les manifestacions del diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà. En un comunicat, Ciutadans-Partit de la Ciutadania lamenta "profundament" que, el dia de l'aniversari de la Constitució, partits polítics i "representants de la sobirania nacional" es dediquessin a "participar activament en actes on es crema i enterra el text constitucional".

Cañas indica que "mentre alguns fan pedagogia de la democràcia i el respecte, com l'acte organitzat per C's a la plaça de Catalunya de Barcelona, celebrant amb la ciutadania els valors que defensa la Constitució, d'altres exerceixen de perillosos piròmans de la política".

També diu que "tenim un problema, encara que alguns no ho vulguin veure, perquè hi ha partits com a ERC, BNG, el PNB o EA que volen dinamitar l'Estat de les autonomies", i alguns d'aquests partits "com ERC i BNG, estan governant en determinades comunitats autònomes amb el beneplàcit i el suport del PSOE, i a Catalunya amb el suport del PSC liderat per José Montilla.

El portaveu de C's també es refereix a la reacció de José Bono, president del Congrés i dirigent del PSOE, justificant la intervenció del diputat de l'ERC, i diu que aquesta postura és "pròpia d'un partit que és capaç de qualsevol cosa per mantenir el poder, fins a justificar l'injustificable amb l'objectiu d'emparar un aliat de Govern del PSC a Catalunya, un aliat que el dia 6 de desembre crema i enterra la Constitució, mentre desitja la mort del cap de l'Estat".

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#60 Jaume, Reus, 09/12/2008 - 15:13

No és molt democràtic que un grup marginal com Ciutadans demani a una altra força política q abandoni els càrrecs escollits democràticament a les urnes. A Espanya la democràcia se li escau massa gran.

#59 olga, bcn, 09/12/2008 - 13:18

Un any mes ERC ha conseguit treure del primer lloc als diaris la Carta magna. felicitats

#58 Meliq Salau, Reus, 08/12/2008 - 23:56

Massa informació sobre un grup insignificant. A ningú l'importa el que aquesta gent pugui pensar o dir. Però amb informació sobre ells es fan bons, per comparança, els nostres enemics més poderosos: el PSC i el PPC.

#57 aixa, NYC, 08/12/2008 - 22:09

deixa'm en pau: "La Guerra de Successió i els Setges de Barcelona (1697-1714)" de Josep M. Torras i Ribé. Si, hem tingut molta mala sort amb els dirigents. I en contiuem tenint. I els que hi volen optar no son pas millors. Adeu i encantat de conversar

#56 deixa'm en pau, de poble, 08/12/2008 - 21:21

aixa - http://www.11setembre1714.org/laguerra.html
la pujada dels post en e-notícies es massa lent. adéu o fins una altra, Axia.