Publicitat
Política · 24 de Març de 2022. 14:46h.

Ciutadans li recorda el "visca Espanya" a Ernest Maragall

El diputat Nacho Martín Blanco li llegeix un fragment de l'article que va escriure el seu avi Joan Maragall

Ciutadans li recorda el "visca Espanya" a Ernest Maragall

El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha recordat al diputat d'Esquerra Republicana Ernest Maragall l'article "Visca Espanya" que el seu avi i poeta Joan Maragall va escriure a El Poble Català el 5 de maig de 1907.

Durant el debat de la moció sobre la vocació europeista dels catalans, Martín Blanco li ha llegit "unes paraules que li resultaran familiars, en un article que es titula Visca Espanya: 'Perquè en aquest visca Espanya caben tots els que volen Espanya de debò. Els únics que no hi caben són els que no hi volen cabre, els enemics de l'Espanya veritable. Espanyols, sí, i tant, més que vosaltres. Visca Espanya'".

El portaveu de Ciutadans ho ha dit després que Maragall li hagi retret que la seva moció "va d'Espanya". "Va de limitar l'europeisme. De com fer-lo petit, de com fer-lo excloent, de com fer fora del moviment europeu aquell que no comparteixi el seu nacionalisme espanyol", ha afegit.

Finalment, el diputat d'ERC ha criticat que "la moció no planteja el què i el com Europa ha d'actuar per protegir vides i béns a Ucraïna" i que "només dispara contra qualsevol cosa que es mogui a Catalunya".

7652-balnco.jpg

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, bcn, 25/03/2022 - 14:15

DE MANERA , MARAGALL, QUE PASASTE DEL PSC A ERC AL MEJOR ESTILO CATALAN CAMBIANDO DE CHAQUETA. EL NIETO DE JOAN MARAGALL HABLANDO MAL DE ESPAÑA ...MARE DE DEU ,SENYOR !
"ROMA NO PAGA A TRAIDORES".

#13 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 25/03/2022 - 11:02

Su PSC antaño querido del alma, aprobó la LEC no recuerdo en que tripartito.
Siempre en plan Sofia Mazagatos en el candelabro, que quiso decir en el candelero.
Se acuerda de lo que le interesa, no de lo que no.

#12 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 25/03/2022 - 11:01

No le digáis eso al Tete. No Montoliu. Tete siempre a la sombra de quien queráis.
Fue un magnifico no Conseller d'Educació, estaba erTete un magnifico toreador, que cuando salió a la plaza todos se morían por su amor (ellas pero en lenguaje inclusivo).
Ahora en serio ¿Va de republicano? El comenzo el proceso de privatización de la escuela púb

#11 TARARÀ, Barcelona, 24/03/2022 - 22:32

Recordo al seu germà Pasqual el dia dels atemptats d'Atocha, un minut de silenci davant la Generalitat amb tot els consellers, i les seves paraules: Avui tots som madrilenys. Avui dia seria inconcebible aquesta mostra de solidaritat i empatia, qui ens ha vist i qui ens veu

#11.1 Antifa, L'h, 24/03/2022 - 23:38

Els consellers d'ERC estaven allà subscribir les seves paraules, i qualsevol persona de bé, volia fer costat als madrilenys aquells dies, excepte el Rei Felip que menys d'una setmana després se' va anar de festa de luxe en vaixell per l'Atlantic

#10 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 24/03/2022 - 21:06

Joan Maragall va ser un poeta català magnífic (pocs recorden "La vaca cega"). Era l'avi de Pasqual i Ernest Maragall. Utilizar-lo políticament més de 100 després és, com a mínim, una falta d'elegància.