Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2008. 09:32h.

"Ciutadans només va mobilitzar al 0,05% de la població catalana"

L'historiador Joan B. Culla ironitza sobre la capacitat de convocatòria "dels bilingüistes"

"Ciutadans només va mobilitzar al 0,05% de la població catalana"

Una imatge d ela manifestació

L'historiador Joan B. Culla ha ironitzat sobre la capacitat de convocatòria de Ciutadans.  En un article d'opinió a El País, ha recordat que "amb un precalentament ambiental llarg de gairebé 30 anys, amb la col·laboració entusiasta d'almenys dos diaris i d'altres influents mitjans, quatre partits polítics que totalitzen una base electoral de gairebé 650.000 votants convoquen per a un assolejat matí dominical, al centre de Barcelona, una manifestació contra aquells que volen 'liquidar' el castellà. No ho fan sols, doncs s'han adherit a la protesta una vintena d'associacions de tot l'Estat, entre elles Foro de Ermua, Convivencia Cívica Catalana, Asociación por la Tolerancia, Unión de Guardias Civiles, Juventudes Liberales, Galicia Bilingüe y Foro España Hoy . A més no són adhesions de 'boqueta': el Partit Popular català, en concret, va enviar 5.000 e-mails als seus militants més esforçats, per a instar-los a acudir en suport de tan noble causa".

I bé, si fem la mitjana entre els 'tot just 3.000' d'unes fonts i els 'a prop de 5.000' d'unes altres, resulta que van concórrer a la manifestació unes 4.000 persones, moltes d'elles implicades per l'acomplexament del PP. Es tractava, segons el parer dels convocants, d'exigir una llibertat bàsica, de rebutjar la tirania idiomática que aixafa les nostres aules i oprimeix als nostres escolars. No obstant això, això va mobilitzar tot just al 0,05% de la població catalana, al 0,07% del cens electoral, al 0,1% dels votants en les últimes eleccions. Ni tan sols el provat sex appeal de l'actor Toni Cantó va poder engrossir l'afluència al festeig dels 'soi-di-sant' bilingüistes. Potser una actuació d'Albert Boadella hagués salvat la taquilla, però el còmic ja va dir 'adéu a Catalunya', i amb motiu: estava fent mèrits davant el PP d'Esperança Aguirre, perquè el de Rajoy li resulta massa light".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 Palabra de Honor, Barcelona, 04/10/2008 - 10:08

Culla es un Don Nadie, no le llega ni a la suela de los zapatos a De la Cierva, Pio Moa, Cesar Vidal, Cortazar y tantos otros...a la mayoría de vosotros estos nombres os suenan a chino, ya lo sé...tenéis que leer y estudiar más...!

#40 Rocacorba, Girona /Cat/, 03/10/2008 - 22:58

Els castellans, que viuen a Catalunya, a tots els partits ni ha, demanen el bilinguisme, PER PODER ELLS CONTINUAN AMB EL MONOLINGUISME. Està clar, que domès hi viuen a Catalunya, però no s'en senten.

#39 Rocacorba, Girona /Cat/, 03/10/2008 - 22:56

L'Etatut d'Autonomia de Galicia,va tenir molt menys recolzament que la reforma del nostre Estatut. I malgrat tot, el sr. Fraga iribarne, va gobernar tres o mès legislatures, sense que ningù del P.P. li questionès legimitat. Què en diuen els del P.P. ?.

#38 Ramon, Barcelona, 03/10/2008 - 21:58

Onvre, Pepolla, el cual disas està inposivle: io matejo lejejo Culla molido suviendo i aquesto sólamente ia ponería el percentajo a 0,00000014.

#37 manel, badalona, 03/10/2008 - 21:58

Segons un estudi de la univeristat de Columbia la densitat aparent del cervell dels habitants de l'estat espanyol (bàsicament castella, extremadura,...) i alguns manifestant ciumarrans és inferior a la mitjana europea i mundial en un 30%.